DRC: Tinjauan pers Sabtu ieu 10 Agustus 2019 - Afrika

- Media online dina konsultasi enjing ieu kalolobaan datang ka rapat kaamanan anu di rapat ku Présidén Felix Tshisekedi kamari, Jumaah Agustus 9. Kaseueuran panghasilan dina sektor pertambangan ogé henteu luput tina pamariksaan média ieu.

Dina kaayaan teu aman di bagian wétan Républik, CASINFO.CA muka bal sareng judul: "Felix Tshisekedi paréntah operasi" pikeun ngeureunkeun haemorrhage aman. Pasamoan Komando Militer Tinggi diayakeun dinten Jumaah ieu 09 di Kota Uni Afrika di handapeun aegis Présidén Républik sareng Panglima Agung Angkatan Bersenjata, ngawartosan média online ieu. "Menteri Pertahanan Interim Michel Bongongo, Menteri Anggaran, Pierre Kangudia, Wakil Diréktur Jéndén ANR Inzun Kakiak, Diréktur Jenderal DGM sareng sababaraha kapribadian anu sanés dina rapat ieu, anu sering. nu aya badan militer anu béda, "nyerat situs ieu.

Badan Berita Kongrés (ACP) henteu ngajantenkeun masalah éta, nambihan: "Kepala Negara masihan paréntah militér anu luhur pikeun ngahapus rasa teu aman di propinsi nagara. Liner nyatakeun yén Présidén Républik sareng Panglima Agung Angkatan Bersenjata Républik Démokratik Kongo, Felix Antoine Tshisekedi Tshilombo parantos masihan "pitunjuk teguh pikeun ngeureunkeun kasejahteraan anu diciptakeun ku serangan kalayan péso dina sababaraha propinsi tina DRC ". ACP, anu gumantung kana jasa komunikasi Présidén Républik, nambihan yén Kepala Nagara nganggap kaayaan ieu "henteu katampi", saatos ngadangukeun laporan Kapala Staf Umum Angkatan Darat. Angkatan Bersenjata DRC (FARDC), Angkatan Darat Celestin Mbala Musense.

"Pembunuhan di Beni:" Kaayaan anu henteu katampa "pikeun Kepala Nagara anu" masihan paréntah jelas "pikeun ngeureunkeunana", judulna pikeun bagian 7SUR7.CD. Dua titik éta dina agenda nalika rapat Komando Militer Tinggi Jumaah 9 Agustus 2019, menginging média. Ngarujuk kana kaayaan pikahariwangeun Beni sareng kerawanan anu didamel ku serangan nyerang di sababaraha propinsi, perhatikeun ogé situs inpormasi ieu.

Salaku tambahan, ACTUALITE.CD anu disebatkeun, diantara judulna dinten ieu, kaayaan ékonomi nagara, nyerat: "Saatos turunna harga bahan baku, sumbangan Menteri Mines kana anggaran 2020 ngirangan ku 14,94%". Nalika masarakat Congolese ngarepkeun paningkatan tina kontribusi sektor pertambangan pikeun ngamungkinkeun Pamaréntah pikeun nyumponan kabutuhanna, Departemen Mines ngumumkeun supaya bisa ngerjakeun 274 juta USD di 2020 atas nama pamaréntah pusat, saur média ieu . "Dibandingkeun sareng ramalan penghasilan tina latihan 2019, milih kanggo 308 juta USD, aya pangurangan sakitar 48 juta USD atanapi 14,94%", sorot ACTUALITE.CD.

Dido Nsapu K.


(DNK / PKF)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo