Liang hideung supermassive tina Bima Sakti nembé ngahasilkeun lampu suluh sareng misterius - BGR

Siga seueur galaksi, disangka yén Bima Sakti urang nyicingan liang hideung supermassive. Lokasi tina liang hideung, fitur anu disebat ahli astronom sapertos Sagittarius A * (diucapkeun "Sagittarius One Star"), henteu gampang katingali tina Bumi, tapi para ilmuwan masih tiasa nunjukkeun éta ngagunakeun kaméra infra red dina waktos-waktos dina sataun.

Kerang kelip hideung sering, tapi ngabeledug luar biasa jarang. Éta geulis sepi pikeun liang hideung supermassive, sagala hal anu dikonsumsi, tapi para ilmuwan di Keck Observatory parantos nyandak gambar tina liang hideung di galaksi urang langkung seueur sareng berjiwa tibatan biasa. Lampu kilat terang anu nunjukkeun kagiatan anu ditingali nalika élmuwan nyeret lensa kana liang hideung sateuacan gelap dina sababaraha jam.

Ku sipatna pisan, liang hideung henteu tiasa katingali ku téknologi teleskop modéren sareng lampu anu katingali. Nanging, sakedik langkung gampang pikeun mendeteksi radiasi anu aranjeunna kaluar kalana sareng, kusabab liang hideung ngalambangkeun bahan, éta tiasa nyiptakeun pangaruh anu nyintip nganggo bahan infra red. ] @keckobservatory liang hideung supermassive Sgr A *. Liang hideung masih variabel, tapi éta anu paling cerah anu kami tingali dina inféksi nepi ka ayeuna. Éta sigana mah langkung cerah sateuacan urang ngamimitian ningali wengi ayeuna! pic.twitter.com/MwXioZ7twV

- Tuan Do (@quantumpenguin) The Agustus 11 2019

Timelapse éta direbut dina bulan Méi sareng peneliti nyéépkeun sababaraha dinten ka observasi éta. ngagaduhan ideu naon anu tiasa nyababkeun lampu kilat cemerlang. nurutkeun ScienceAlert tim peneliti mikirkeun dua kemungkinan:

Dua objék anu dipikanyaho caket pisan ka puseur galaksi sigana nyangka. Salah sahiji méga anu ageung gas nembe ningal sababaraha belasan jam-jam tina liang hideung anu parantos dikubur, sareng anu sanésna mangrupikeun béntang anu dingaranan S0-2.

Taun ka tukang S0-2 ngan ukur di jam cahaya pusat 17 sareng kamungkinan yén hubungan caket béntang kalayan liang hideung nyababkeun paningkatan konsumsi gas, anu parantos ngabalukarkeun bitu.

Kumpulan dokumen anu anyar pikeun ditingali Astrophysical Journal Hurup teu ngagaduhan pernyataan pasti, tapi pikeun ayeuna, ieu mangrupikeun dua asumsi pangsaéna anu dipasihkeun ku élmuwan.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR