DRC: Tinjauan pers Cina dina Senén 12 ieu Agustus 2019 - Afrika

- Berita dina kolom koran anu diterbitkeun Senén dikawasa ku pembentukan pamaréntahan anu publikasi nya caket saatos daptar filing ka Perdana Menteri ku gabungan koalisi FCC-CACH.

"Pamaréntah Ilunga: jam sabaraha", Pengumuman AFRICANEWS. Confrère ngalaporkeun yén pamaréntah munggaran Présidén Républik Felix Tshisekedi bakal dikenal pas. Di kota luhur DRC, tos aya anu ngobrol sateuacan akhir minggu ieu. Utamana yén daptar calon platform CACH sareng FCC diserahkeun, Minggu 11 Agustus 2019, di tangan Perdana Menteri Sylvestre Ilunga Ilunkamba. Ieu panyerahan-daptar daptar nempatkeun tungtung prakték kana konsultasi anu diawalan pikeun dibentukna pamaréntah.

Dina judulna: "Pamaréntah: undur-undur"POTENTIAL ngajawab yén waktos ieu tiasa leres-leres. Pamaréntah pamaréntah caket. Panginten, dina saminggu ieu, urang diajar ti kapersidenan Républik. Kamari kamari, Perdana Menteri Sylvestre Ilunga Ilunkamba nampi dua daptar padu contenders pikeun pamaréntah ti dua delegasi FCC sareng CACH. Sateuacan diskusi sirah-sirah ka sirah nagara, Felix Tshisekedi. Sentuhan ahirna bakal dilakukeun dina tungtung rapat Felix Tshisekedi-Joseph Kabila, otoritas moral FCC. Undur-undur dikaluarkeun.

Dina daptar pamaréntahan anu sami, FORUM DES AS nganggep yén bal kasebut aya di kem FATSHI. Éta henteu bisa malik, catetan confrère éta. Kami lalaunan tapi pasti ngadeukeutan pengumuman anggota pamaréntahan munggaran dina jaman Fatshi. Saatos dipasihan kamari daptar daptar calon menteri sareng wakil menteri, Perdana Menteri damel pangantenan kahiji sateuacan nyerah, dinten Salasa 13 Agustus, ka presiden Républik versi pertama komposisi pamaréntahan anu parantos-antos.

The FUTURE negeskeun, pikeun pihakna, kanyataan yén nalika delegasi CACH salami filing daptar calon menteri diwangun ku lima urang, yén FCC ngan ukur hiji jalma, prof. Nehemia Mwilanya. Ieu parantos nyayogikeun sababaraha ngadukung konténsi yén FCC, kelompok anu béda-béda henteu bakal satuju dina nyebarkeun departemén. Sareng batur pikeun mundur: anu henteu ngawartosan anjeun ogé CACH, sesah percanten ka Jean-Marc Kabund yén urang wajib ngiringan anjeunna dimana anjeunna tiasa file daptar sorangan ka Perdana Menteri.

Numutkeun ka L'AVENIR, di FCC, aya sababaraha basa ngaku parantos naroskeun di ditimbangkeun ku Penguasa Moral dina posisi dominan anu bakal diurus ku PPRD. Pikeun percanten sumber anu sami, PPRD badé neunggeul ku porsi singa, nyandak sadaya kementerian régéntal atanapi juicy ngahina batur.

PROSPERITY nunjukkeun dina éditorial yén minggu ieu mangrupikeun minggu tina sagala masalah sareng bahaya. Di hiji sisi, teu puaseun sosial, dicirikeun ku jurus di dieu sareng di lingkup akademik, bakal ditonjolkeun, tapi ogé, kontes kuat masarakat dina nyanghareupan pamaréntahan anu bakal ngalambangkeun warna sanés tina pecah sareng rezim lami, tapi sanésna. Sareng, sadaya jalma anu moal mendakan tempat di pamaréntahan, Bahati, jalma-jalma anu nyababkeun Lamuka anu ngajantenkeun panonna lemes ka Fatshi, anggota-anggota agama denominasi anu henteu janten bagian tina koalisi kaputusan. , pamustunganana bakal nangtang ayana inohong régimasi kuno, sahingga, tiasa pulih sacara politik sacara grou sosial ieu pikeun ngalakukeun tindakan anu ageung.

St Theodore Ngangu Ilenda


(TN / PKF)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo