Disangka janten acolyte tina Patrice Nganang, Jean de Dieu Momo meta

Saatos difusi layar anu anjeunna nembongkeun solidaritas sareng panulis kontroversial Patrice Nganang, Jean de Dieu Momo diréaksikeun ku nyerat palsu.

Yohanes Gusti Momo (c) Sadaya hak ditangtayungan

Ieu mangrupikeun pangakuan panjang anu dipedar dina halaman Yohanes Gusti Momo anu nyauran dirina Fo'o Dzakeutonpoug ieu 9 Agustus 2019.

Dipasang ku tangtu Aime Tsayem dina halaman Dzakeutonpoug, pesen na anujul kana rungutan anu ditepikeun ka Menteri ayeuna anu Delegate ka Menteri Kaadilan.

Anjeunna ngaku yén kecap sareng gambar na sababaraha taun ka pengker mangrupikeun hal anu baheula nalika anjeunna masih kénéh, tapi kalayan sukuna diikat ka oposisi. Tapi anjeun kedah heran sacara serius upami teu aya alesan anu mutuskeun anu ngajantenkeun kuring ngarobih software "Manéhna nyebutkeun.

Pikeun leuwih jéntré ngeunaan kasus ieu, Lebledparle.com nawiskeun anjeun carita lengkep ngeunaan Jean de Dieu Momo sakumaha dikumpulkeun.

Nalika aya anu hoyong maéhan anjingna, anjeunna dituduh ngamuk. Ieu mangrupikeun conto anu jelas dina ucapan sateuacana kuring anu sumebar dina wéb. Sareng gambar dimana kuring ningali Patrice Nganang, sateuacan anjeunna janten genocidal. Leres buktina yén kuring éta lawan radikal sareng nekad. Tapi ieu nunjukeun sakali deui kajembaranana anu misahkeun kuring ayeuna tina lawan anu kamari.

Ku nunjuk kuring, Présidén Républik Kaluhurna Paul Biya parantos akrab sareng sadayana ieu. Kuring parantos nyarios sareng dilakukeun langkung goreng tibatan naon anu bade di sakitar. Kaasup lagu. Tapi kuring aya dina kasalahan pangleutikna hirup kuring. Sareng naha kuring kudu ngalereskeun kasalahan gedé ieu ku kalayan sabar ngajelaskeun ka babaturan kuring kamari kumaha salahna. Kuring malah tuang di bumi sareng Nganang sapertos seueur "lawan" anu sanés. Patarosanana anu saurang jalma anu wijaksana kedah naroskeun ka dirina nyaéta kieu: naha Momo, anu aya di tengah-tengah perselisihan sareng saha anu disarios teu leres atanapi henteu kaampingan, ujug-ujug ngarobih sisi? Nu bodo bakal teras-terasan ngagetep ngeunaan dzikir khianat sareng tutti quanti.

Tapi anjeun kedah serius naroskeun ka diri anjeun upami teu aya alesan anu langkung serius sareng mutuskeun anu ngajadikeun kuring ngarobih software. Ogé ngarobih software sareng anjeun bakal katingali langkung jelas. Pikeun pinuh ngartos manipulasi huru-hara oposisi ieu anu abdi kalebet sareng mana anu paling pikasieuneun anu disebut lawan, henteu perhatikan yén teu aya anu ngomentaran Nasionalisasi SNH ku Présidén Paulus Biya.

Teu aya anu ngucapkeun salami utama kadaulatan minyak urang. Kitu ogé nalika Présidén 26 Désémber 2009 Paul Biya nampik nganyatakeun Perjangjian Pertahanan Militér anu ngamimitian kedaulatan urang taya sahijieun babaturan kuring anu mecakan sikep ieu. Naha? Nya, kusabab tindakan ieu ngala sadaya ucapan tina oposisi ieu numutkeun présidénna bakal "gubernur Perancis" dina palayanan nagara asing sareng henteu di palayanan Kamerun.

Bantahan ieu surfing dina bohong anu ku kuring disemboweled. Salaku conto, aranjeunna saurna aya sareng masarakat yakin yén anjeun moal tiasa janten menteri upami henteu homoseksual atanapi upami anjeun henteu mésér. Kuring keur buktina hirup yén sadaya ieu bohong murni. Dina pamaréntahan calik lalaki tina sagala kaayaan anu ngabédakeun dirina salaku kuring dina sababaraha titik dina kahirupan nasional ku karya atanapi patriotisme.

Bebeneran éta oposisi henteu deui ngagaduhan bantahan serius ngalawan Présidén Peul Biya sareng dipaksa ngarencanakeun sadaya dongéng pikeun ngadamel sababaraha anggota naif akur pikeun ngabalukarkeunana. Éta ngagedekeun pelanggaran pangleutikna sapertos liang dina jalan atanapi macét di jalan kaluar wétaneun Douala atanapi banjir di sababaraha kota Kamerun. Dupi anjeun perhatoskeun yén anjeunna henteu acan ngobrol ngeunaan banjir di Yaoundé?

Hal ieu kusabab hayang nyumput tur nyumput kabeneran tina ngawujudkeun saluran parah anu ngabasmi banjir ieu, saluran arsitéktur anu mangrupikeun hasil Présidén Paul Biya! Aranjeunna henteu pernah hoyong nunjukkeun naon waé prestasi anu hébat-Na. Aranjeunna ukur sengketa. Kabeneran aya hiji-hijina alesan hirup. Aranjeunna bakal ngaleungit upami aranjeunna kedah muka panonna ka Prestasi Agung Présidén Paul Biya.

Éta kaleresan sareng kunaon kuring nyandak jarak ti pencinta kekacauan. Patanyaan tujuan Démokrasi dina jasa tina stabilitas hiji nagara anu aya hubunganana pikeun ngagancangkeun hiji nagara pikeun kapentingan bangsa deungeun sareng milih samping anjeun.

Anjeun teras bakal terang upami anjeun patriot atanapi henteu sareng naon tugas anjeun salaku patriotika. Nalika anjeun ngagambar Iblis dina témbok, anjeun ngeureunkeun ningali éta muncul. Kitu ogé, nalika anjeun hideungkeun nagara anjeun unggal dinten, anjeun ngeureunkeun ningali éta langkung poék ti éta. Seueur anu ngirangan demokrasi pikeun robih di sirah nagara.

Sababaraha patriotik ngagem kapentingan anu paling hadé pikeun stabilitas sareng kedaulatan urang sadaya, anu parah aya anu nelepon sacara kabuka sareng panyebrangan serigala di kandang domba. Urang kedah nanaroskeun demokrasi ieu anu henteu di layanan stabilitas nagara-nagara tapi anu langkung milih nikmatna langkung saheulaan ti nasional. Dina sagala hal urang kedah naroskeun ka diri urang naon kapentingan nagara sareng kapentingan ka umat urang. Sésana éta poyok.

Menteri Jean Gusti Momo


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lebledparle.com/societe/1108753-cameroun-soupconne-d-etre-acolyte-de-patrice-nganang-jean-de-dieu-momo-reagit