Astronom ngan mendakan liang hideung ageung pisan yén liang hideung di galaksi urang sapertos orok - BGR

Dina jantung galaksi bumi kami nyaéta liang hideung supermassive anu ngaleungit sadaya anu énggal caket. Éta ageung, kalayan jisim 4 jutaan waktos Matahari urang, tapi ukuran mangrupikeun hal anu aya nalika kami nyarioskeun jagat raya, sareng para astronom nembe ngintip liang hideung dina galaksi anu jauh éra ka urang sing saha éta mangrupikeun yén liang hideung dina haténa anu panggedéna kantos dipanggihan. Nyatana, peneliti yakin yén liang hideung Holm 15A sahenteuna 10 000 kali langkung ageung tibatan galaksi asli urang.

di kertas risét anyar diarahkeun ku Kianusch Mehrgan ti Institut Max Planck ngungkabkeun yén liang hideung di Holm 15A dugi ka salapan kali langkung ageung tibatan anu diharapkeun, sareng anu pasti éta liang hideung pangbadagna anu henteu aya. Hal ieu dianggap sahenteuna dua kali langkung ageung sapertos lobang hideung pangleutikna saméméhna anu ditetepkeun ku élmuwan

. Kanyataan yén éta luar biasa pisan ngandung harti yén sanaos jarak jauhna ti Bumi, éta tiasa janten calon anu hadé pikeun imaging nganggo arus. Téhnologi. Élmuwan parantos nunjukkeun gambar munggaran ngeunaan liang hideung anu kantos direbut, sareng sakelompokna teleskop anu sami anu ngajantenkeun gambar ieu ogé tiasa nunjukkeun yén Holm 15A.

Ahli astronom diajarkeun seueur perkawis jagat raya sareng tempat anu urang karep di dinya kalayan teleskop anu kuat pisan, tapi jelas-jelas seueur hal anu urang henteu bayangkeun pisan. Nalika téknologi maju sareng urang nampi kamampuan pikeun nyeken langkung jero sareng lebet kana kosmos, pamanggihan anyar diperkirakeun sareng liang hideung Holm 15A tiasa henteu deui janten panangan catetan.

Gambar Sumber: NASA

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR