Ebola di DRC: dua pasien nyatakeun diubaran di Goma - JeuneAfrique.com

Otoritas kaséhatan kongolese ngumumkeun dinten Salasa nyageurkeun dua pasien Ebola saatos sabelas dinten pengobatan di Goma, Républik Démokratik wétan Kongo, buktina épéktipitas anyar dua molekul anu ayeuna diteruskeun ku Ulikan Amérika.

"Kami bungah pisan ngumumkeun yén tina opat kasus Ebola anu dikonfirmasi di Goma, dua diubaran. Pesan anu kuat pikeun urang yén Ebola mah ukur tiasa dileungitkeun. Dinten, ubar ieu aya, "saur Profésor Jean-Jacques Muyembe, koordinator réspon Ebola di Républik Démokratik Kongo.

"Urang parantos dua pangobatan ayeuna, mAb114 sareng REGN-EB3. Janten ieu mangrupikeun dua molekul anu bakal kami anggo, kusabab dumasar kana hasil anu urang kéngingkeun dugi ka ieu, dua molekul ieu mujarab, "saur ahli Congolese, ahli sareng perintis dina perang ngalawan Ebola.

Ngaronjatkeun signifikan dina tingkat kasalametan

Dinten Senén, otoritas kaséhatan AS, anu ngahijikeun ulikan perawatan Ebola, nyatakeun dua ubar parantos nyata ningkat tingkat kasalametan pasien dina uji klinis di DRC.

Tina kira-kira 500 jalma anu data dianalisis (tina sajumlah pamilon 681), mortalitas turun ka 29% sareng REGN-EB3 sareng 34% kalayan mAb114, rinci dina Senén Anthony Fauci, diréktur di Amérika Institute Panyakit Beresih sareng Alergi. Pikeun jalma anu henteu nyandak perawatan, laju kematian antara 60 sareng 67%.

Dua parawatan ieu nyaéta antibodi monoklonal anu tiasa dianggo ku nétralisasi kamampuan virus pikeun mangaruhan sél-sél anu sanés. "Aya opat molekul dipaké pikeun ngubaran anu gering. Dua molekul ngagaduhan kabuktian efektifitasna, mAb114 sareng REGN-EB3. Kuring teu tiasa nyarios deui, "ngawartoskeun ka Dr Dr. Celestin Ntawigenga koordinator réspon di Goma.

Pamajikan tukang ngagali emas anu maot dina bulan Agustus 2 di Goma, Esperance Nabintu sareng budak na yuswa sataun sakali balik ka bumi saatos nyatakeun diubaran ku otoritas kaséhatan.

DRC kapangaruhan ku wabah Ebola saprak 1er Agustus 2018. Ti saprak Juli, opat kasus parantos kacatet di Goma, ibukota Kivu Kalér, naékkeun sumebarna wabah tina wabah di kota-kota Congolese sanés sareng nagara tatangga.

Demam pisan, muriang haemorrhagic parantos ngabalukarkeun pati 1888, numutkeun inohong panganyarna ti penguasa, tanggal Agustus 10. Virus ieu dikirimkeun ka manusa ku sato liar anu tangtu, teras diantara manusa ngalangkungan kontak langsung sareng caket, ngalangkungan cairan raga jalma anu gering.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique