Beuki kaleuleuwihan komo langkung tina résiko kanker ti anu disangka sateuacana - BGR

Résiko obesitasna didokumenkeun saé jeung, sedengkeun éta leres yén jalma anu beurat kaleuleuwihan tiasa ningkatkeun kemungkinan hirup hirup langkung panjang kalayan latihan, nyingkahan bako sareng pilihan gaya hirup séhat anu sanés. kaleungitan beurat sering hal anu paling hadé pikeun dilakukeun. jalma anu obese tiasa ngalakukeun éta.

Patali kana kanker, sigana yén anggapan ieu langkung tepat ti anu disangka sateuacana, sareng panilitian anu anyar dipedar dina Internasional Journal of Epidemiology nunjukkeun yén obesitas éta langkung parah kanggo résiko kanker jalma ti saha waé anu bakal ditebak

Hubungan antara obesitas sareng jinis kanker anu parantos kabentuk, tapi sajauh gajih awakna dina résiko ngembangkeun kanker ieu henteu ogé didokumentasikeun ogé. [19659006] Pikeun meunang ide anu langkung hadé tina hubungan antara beurat awak sareng résiko kanker, peneliti nganggo metode paniliti anu katelah Mendelian randomization, anu ngagunakeun peneliti genetik pikeun nangtoskeun panyababna sareng panyabab kanker.

Dina ulikanana, peneliti ningali jumlahna dalapan jinis kanker sering ninggali kana obesitas sareng mendakan yén sanés ngan ukur jinis kanker Patalina anu diadegkeun antara obesitas sareng kanker sah, tapi résiko sigana langkung serius tibatan ieu panginten sateuacanna. Panaliti nyatet yén nalika perkiraan saméméhna nunjukkeun yén obesitas tanggung jawab pikeun ngeunaan 6% kanker di nagara-nagara maju, "proporsi kanker pikeun kaleuwihan beurat sareng obesitas, nyatana, nyata langkung luhur ".

"Pentingna nganalisa ieu aranjeunna nunjukkeun yén pangaruh kaleuwihan beurat dina résiko kanker teu dirémutan kapungkur sareng obesitas ngagaduhan peran anu langkung ageung kanker tibatan naon anu disarankeun sateuacanna, "saur Richard Martin ti Bristol University School Medicine . parnyataan .

Upami anjeun ngaroko ningali ngirangan résiko kanker anjeun, anjeun kedah eureun ngaroko. Upami anjeun kaleuwihan beurat sareng milarian kauntungan anu sami, leungitna beurat sigana siga nasihat anu bijaksana.

Sumber gambar: REX / Shutterstock

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR