Misi ESA Mars parantos réngsé saatos ujian parasut kadua - BGR

Ngirim pesawat ruang angkasa di Mars henteu gampang, tapi nempatkeun éta di planét beureum tanpa damel kawah sapertos sesah. Badan Spasi Éropa terang ieu pisan sareng tés parasut anu nembé timbulkeun patarosan serius naha misi ExoMars 2020 bakal tetep dina jadwalna.

Tes anu saméméhna dina ahir Mei sigana ngajangjikeun tapi pamustunganana dianggap gagal sabab karuksakan anu dialaman ku dua parutut anu ageung anu bakal ngalakukeun pagawéan anu paling. Tés anu terakhir ieu kalebet desain diropéa ngeunaan sistem parutut, tapi masalahna nyebatkeun anjeunna deui.

The ExoMars 2020 Lander dilengkepan sistem parutut anu rumit anu ngalaksanakeun urutan ngalambatkeun misi sareng ngantepkeun pendaratan anu lancar. nepi kana permukaan Martian. Dua parut anu ageung ditarik hiji-hiji ku anu sanésna ku pilot langkung alit, jumlahna aya opat parasyut dikéngingkeun sacara berturut-turut.

Tes Méi didasarkeun sacara lega, nganggo opat batang anu leres, tapi duanana péta utama anu ruksak sapanjang jalan. Sarua saleresna sami sareng séri uji énggal, tapi ESA nyatakeun yén bijilna parantos aya karusakan sateuacan sengkut pinuh.

"Nguciwakeun yén adaptasi desain precautionary diwanohkeun salaku hasil tina anomali tés pamungkas henteu ngabantosan urang lulus ujian kadua, tapi sapertos biasa, urang tetep fokus sareng urang damel ngartos sareng ngabenerkeun cacad kitu pikeun ngjalankeun taun payun, "saur François Spoto, ESA, dina hiji pernyataan. "Kami komitmen ngagunakeun sistem anu aman pikeun nganteurkeun beban kami ka permukaan Mars pikeun ngalaksanakeun misi ilmiah anu unik."

Tim ExoMars 2020 ayeuna bakal neruskeun karyana sareng nyobian mendesain solusi. pikeun masalahna. Lander sareng rover anu ngiringan éta mesin anu kuat, tapi badarat kapaksa jelas bakal nyababkeun sakedap tina sagala anu parantos ESA ngarencanakeun pikeun misi éta.

Kalayan misi anu dijadwalkeun pikeun diluncurkeun di akhir bulan Juli atanapi awal Agustus 2020, ESA ngabutuhkeun sakedik nasib pikeun mastikeun yén tanggal éta mangrupikeun sistem parasyut anu lengkep sareng diuji ogé.

Gambar kiridit: NASA / JPL-Caltech / MSSS

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR