DRC: Pariksa ulasan dina Salasa ieu 13 Agustus - Afrika

- Surat kabar anu diterbitkeun isuk ieu di Kinshasa museurkeun kana publikasi anu caket pamaréntahan anyar anu Perdana Menteri bakal ngirimkeun daptar ayeuna ka Kepala Negara, Felix Tshisekedi.

Pamaréntah Ilunga Ilunkamba, LE PHARE ngumumkeun: "The 1ère grind of ministrable Salasa ieu di Felix Tshisekedi". Kapercayaan ngalaporkeun yén kecuali anu teu disangka, léngkah anu penting tiasa disebatkeun ku Perdana Menteri, Sylvestre Ilunga Ilunkamba, Salasa ieu 13 Agustus 2019, dina prosés nyababkeun pembentukan pamaréntahan munggaran lima taun ka hareup dina pupuhu nagara anyar. Félix Antoine Tshisekedi.

Numutkeun kana babad karya panerusna Bruno Tshibala ka Primatur, éta ayeuna anjeunna disebut pikeun ngirimkeun versi "ministrables" anu ka Présidén Républik, daptar harmoni tina nami calon calon anjeunna nampi, dinten Ahad Agustus 11, panangan dua koordinator CACH sareng FCC, ngécéskeun koran na.

PROSPERITY, anu henteu tetep aya di luar topik, kahareupna: «Pamaréntah: Sylvestre Ilunga diperkirakeun dinten ayeuna di Felix Tshisekedi». Surat kabar kasebut ngingetan yén saprak dinten Minggu kamari, yén Perdana Menteri gaduh daptar kapribadian anu diusulkeun ku platform anu ngabentuk gabungan kakawasaan, nyaéta, Cape for Change (CACH) sareng Umum Front Kongo (FCC) ), diwakilan ku perwakilan di unggal sisi. Salaku kapala eksekutif sareng puseur pikeun pembentukan pamaréntahan, saur Suster, "anjeunna bakal nyisiran aranjeunna sateuacan ngirimkeunana, upami agenda awalna dikonfirmasi, ayeuna ka Présidén Républik, Felix Antoine Tshisekedi. "

Dina daptar anu sami tina publikasi pamaréntah, FORUM DES AS catetan: "Ilunga ngusulkeun, Fatshi gaduh". Ngarujuk kana filing daptar ieu sareng Kepala Nagara, "Ninggalkeun anu terakhir pikeun neruskeun arbitrase akhirna," cik tabloid.

POTENSI anu tetep ogé aya dina subjek, nambihan: "Investasi pamaréntah: waspada leungeun di Majelis Nasional". Di Républik Démokratik Kongo, ngawartosan confrère, warta pulitik dikawasa ku janjian pamaréntah. "Ieu mangrupikeun pisan mimiti jaman Felix Tshisekedi. Sagala mitra mayoritas parlemén anu parantos ngirim daptar ka Perdana Menteri, nya éta waktuna pikeun ngahaja milih kapribadian 65 anu bakal janten bagian tina pamaréntahan Ilunga Ilunkamba, "nyerat Le POTENTIEL. Dina hemét, saurna tabloid, utamina di Majelis Nasional, panggung diatur pikeun konvénsi sési anu luar biasa. Jeannine Mabunda, présidénna, patepung Senén pre-square. "Éta hudang leungeun, ngan ukur aya barang dina agenda: pikeun investasi pamaréntah," tambah confrere. "

L'AVENIR anu aya dina kontroversi anu lahir tina frasa Perdana Menteri anu nunjukkeun yén anjeunna bakal nyumponan Présidén Républik sareng tilas présidén Joseph Kabila pikeun ngabahas "Ministrables". "Debat palsu", nyiksikan koran ieu kanggo anu salah. Catatan confrere saprak Sylvestre Ilunga Ilunkamba ngajelaskeun dina Minggu 11 Agustus, saatos anjeunna nampi daptar "Ministrables" CACH sareng FCC, yén anjeunna badé ngabahas éta otoritas moral tina platform gabungan, pikeun terang masing-masing ka Présidén Républik, Felix Tshisekedi sareng Sénator Joseph Kabila, koméntar sekering dina wéb, dicandak deui ku ranté tivi sareng radio. "Anjeunna dituduh hoyong nempatkeun Félix Tshisekedi sareng Joseph Kabila dina gambar anu sami. ", Paca dina L'AVENIR.

Sareng cara naon waé, laporan CONGOLESE PRESS AGENCY (ACP) ngalaporkeun dina buletin énjing ieu yén Présidén Républik, Felix Tshisekedi Tshilombo parantos ngumumkeun kasuksésan, sanésna, tina Pertambangan Bakwanga (MIBA), nalika pamariksaan anjeunna masihan dinten Saptu ka pupuhu Dewan Diréktur Pertambangan Bakwanga (MIBA), Pr Dieudonné Mbaya Tshiakany Tshia.

Gisèle Mbuyi


(GM / DNK / Sumuhun)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo