Élmuwan nyatakeun astéroid ageung ieu pasti moal ngancurkeun Bumi ... pikeun ayeuna - BGR

Upami pamikiran hiji astéroid nuju ka Bumi ngajaga anjeun kajaga wengi, anjeun tiasa ngambekan sakedik langkung saé dinten ieu, sabab para ilmuwan ayeuna paréntah ngaluarkeun dampak poténsial batuan anu katelah 2006 QV89. Batu na, anu dipanggihan dina 2006, nembe katingali ukur sababaraha bulan saatosna dipanggihan ku ahli astronom, sareng teu cekap waktuna pikeun ngaramalkeun poténsial ancaman na dina waktos éta.

Ayeuna, saatos ditingali deui bulan ieu Para peneliti nyarios yén batu henteu nunjukkeun ancaman ka Bumi sahenteuna sahenteuna abad ka.

Nalika élmuwan leungit ngalacak tungtung astéroid 30 lega 2006, teu aya anu terang naon anu aya. naon bahaya anu tiasa ngagambarkeun pikeun Bumi? Tina naon anu aranjeunna terang dina waktos éta, peneliti teu tiasa kaluar yén ieu tiasa mangaruhan Bumi dina waktos anu caket, sareng meureun sanajan ti 2019 .

"Aya bédana anu gedé. antara nyaho dimana astéroid anu ngabahayakeun sareng terang dimana éta, "saur David Tholen ti Institute of Astronomy di University of Hawaii dina hiji pernyataan . Tholen nuju riset pikeun mendakan deui batu sareng mendakan seueur calon calon dumasar kana perkiraan lokasi astéroid.

"Target target kami pikeun dinten saptu wengi mangrupikeun calon anu pangsaéna pikeun QV89 di 2006, sareng sanaos sababaraha awan cirrus ipis sareng seueur cahaya bulan, urang ngan ukur peryogi opat menit data pikeun kéngingkeun buktina yén kami parantos mendakan obyék anu leres, "saur Tholen.

Pangamatan séjén ngabantosan tim pikeun ngabéréskeun objék anu mangrupikeun astéroid dina patarosan, sareng para ilmuwan nyaéta: tiasa ngalacak posisi sareng orbitna kalayan cekap pikeun ngaluarkeun éta sacara pasti pikeun pangaruh anu berpotensi ... sahenteuna pikeun anu 100 taun salajengna.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR