Afrika mangrupikeun daérah anu paling gancang ngembang pikeun konsumsi sangu ku 2028

(Badan Ékofin) - Di Afrika, konsumsi béas per kapita diperkirakeun nambahan ampir 5 kg, ku 2028, anu langkung kuat tibatan daérah sanés di dunya.

Numutkeun kana OECD / FAO Agrikultur panganyarna, jumlah anu dikonsumsi di buana bakal naék kana 30,7 kg per kapita ngalawan 26,1 dina periode 2016-2018.

Tingkat ieu bakal ngamungkinkeun Afrika pikeun nyayogikeun Amérika Latin sareng Karibia salaku daérah konsumsi per kapita panggedéna kadua saatos Asia-Pasifik.

Kusabab buana Afrika ngahasilkeun kirang tina 10% beas dunya, konsumsi ka hareup bakal dipiharep ku pameseran internasional.

Mémang, impor diperkirakeun ngabeledug ku 2028, ti 17 juta tan ka 29 juta ton, numutkeun OECD / FAO. Bagéan impor dunya Afrika diperkirakeun janten 49% ngalawan 35% ayeuna.

Nalika buana Afrika bade janten tujuan anu populér pikeun éksportir global sapertos India, Thailand sareng Vietnam, Nigeria bakal janten pusat utama pikeun pasar ieu.

Buta Afrika Kulon, produsén paré panggedéna di Afrika, diperkirakeun langkung ti dua kali pikeun ngagaleuh global ku 2028, ngahontal ampir jumlah anu sami pikeun anu diimpénkeun pikeun China, pangimportor panglegana.

mudahan Olodo

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.agenceecofin.com/cereales/1408-68400-l-afrique-sera-la-zone-qui-connaitra-la-plus-forte-croissance-de-sa-consommation-de-riz-d-ici-2028