Gabon: Sogatra nyoba kaluar tina rut saencan datangna Trans-Urb - JeuneAfrique.com

Subsid ngejat, armada sareng bérés ketegangan sosial ... Sanajan manajemén anyar di tempat saprak Maret, Company Transportasi Gabonese (Sogatra), operator umum bersejarah, sieun datangna Trans-Urb, hiji perusahaan kabuka ka ibukota swasta.

Kalayan armada beus 300 sareng langkung ti supir 750, Trans-Urb, pendatang ka pasar angkutan umum, pikasieuneun kanggo Sogatra, anu bisnisna kantos bérés sahenteuna sahenteuna opat taun. Kandaraan parantos aya di Gabon, rekrutmen masih tiasa dilaksanakeun sareng perusahaan, umum kanggo samentawis, bakal muka modal pribadi ka SMP di bulan Désémber.

Dina bulan Juni, Menteri Angkutan, Justin Ndoundangoye, ngajamin pers yén perusahaan anyar ieu "pikeun ngadukung Sogatra, nyanghareupan kasusah dina operasi sareng nyusun ulang lengkep" sareng "bakal ilubiung kana diversifikasi sareng perbaikan suplai transportasi di Gabon ". Henteu aya persaingan, tapi pembagian garis sareng propinsi, saur menteri.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique