India: Punjab CM Ngungkabkeun Indikasi dina Vandalisasi Patung Maharaja Ranjit Singh di Lahore | Warta India

CHANDIGARH: Kapala Menteri Punjab Amarinder Singh Rebo nyatakeun heran dina vandalisme patung ti Maharaja Ranjit Singh di Pakistan.
"Kaget ku vandalisme patung Maharaja Ranjit Singh di Shahi Qila di
Lahore . Pemotongan patung panguasa Sikh urang anu paling dihormati pisan ku urang dibaca. Kuat pisan pid pidov pikeun nyéépkeun pihak-pihak anu kaliru, "tweetna Kapala Menteri Punjab.

Vandalisasi patung caket makam makam Maharaja kahiji Kakaisaran Sikh di Shahi Qila lumangsung dinten Saptu, bari benteng dibuka pikeun sémah. Dua lalaki nyusahkeun panangan sareng ngaruksak bagian patung anu sanés.
Patung perunggu tiis anu salapan-kaki diumumkeun di Benteng Lahore dina bulan Juni taun ieu, dina kasempetan 180th ulang taun maotna Maharaja.
Patung nunjukkeun kaisar karajaan Sikh anu calik dina kuda dina baju Sikh, kalayan pedang di leungeun na.
Éta ngagaduhan dalapan bulan kanggo ngawangun patung panguasa Sikh anu linggih dina kuda karesep 'Kahar Bahar', pedang dina panangan na. Kuda kasebut mangrupikeun kado ti Dost Muhammad Khan, pangadeg dinasti Barazkai.
Patungna diwangun sareng dipasang ku otoritas ka Walled City of Lahore (WCLA) ku gawé bareng Yayasan Warisan Sikh Inggris.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India