India: Rahul Gandhi nyerat ka gubernur RBI pikeun ménta pitulung pikeun patani Kerala anu dipangaruhan ku banjir | Warta India

Cirebon: The sirah tina Kongrés Rahul Gandhi nyerat ka gubernur RBI Shaktikanta Das pikeun nyuhunkeun moratorium babagan pamayaran tarip hutang pertambangan dugi ka 31 Désémber pikeun patani . Kerala salaku akibat tina banjir di nagara éta.
Numutkeun inohong pamaréntahan, banjir di Kerala parantos nyababkeun 95 maot sareng langkung ti 1,89 lakh anu lunas ku banjir saprak Agustus 8 ngungsi di kubu 1 118, sababaraha anu didatangan ku Gandhi, dina Lok Sabha Anggota DPRD pikeun Wayanad, Senén.
Dina surat ka gubernur Reserve Bank of India (RBI), Gandhi nyebatkeun yén Kerala parantos nyaksian banjir anu paling parah dina langkung ti hiji abad sareng yén dampak musibah banjir langkung parah diperah ku henteu mampuh patani. pikeun mayar artos tatanén na. karugian pamotongan nyebar sareng ruksakna penting pikeun aset produktif anu sanés.
Faktor éksternal sapertos kejatuhan parah dina harga dunya kas tina komoditas ogé ngaleungitkeun kamampuan patani mundur, saurna.
"Kerala parantos nyaksian séri tragis patani bunuh balukar tina hasil pamulihan ku bank ngalawan patani anu henteu tahan dina kaayaan 2002 Securitization and Reconstruction of Financial Assets Act. hormat kanggo kapentingan kauangan, "saur kepala Kongrés. .
"Sanaos paménta pamaréntah nagara sareng pihak oposisi pikeun ngalegaan moratorium kana pamayaran tarip dugi ka 31 Désémber 2019; panitia bankir di tingkat nagara nolak mertimbangkeun pamundut ieu.
"Kuring ngajak RBI nyandak léngkah-léngkah pikeun ngalegaan moratorium pikeun mayar deui dugi ka 31 Désémber 2019," saurna dina surat ka Das.
Senén, kepala Kongres ngadatangan daérah anu dikirangan banjir di kacamatan Wayanad Lok Sabha di Kerala, khususna di kacamatan Puthumala. sareng masihan sagala pitulung anu mungkin pikeun anu kapangaruhan ku musibah pikeun ngawangun deui kahirupan.
Numutkeun data resmi, imah 1 057 parantos ruksak pisan sareng 11 159 sawaréh musnah dina banjir.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India