India: Kashmir: hiji panjara kabuka dimana jalma dicogok sareng kabeungkeut, saur delegasi saatos kunjungan | Warta India

NEW DELHI: Sapuluh dinten saatos pamubaran pamaréntah tina Jammu jeung Kashmir rombongan anu diwangun ku ahli ékonomi Jean Dreze sareng aktivis Kavita Krishnan, Maimoona Mollah sareng Vimal anu ngadatangan Kashmir ngadadarkeun éta salaku "panjara kabuka". "Dimana jalma-jalma diayakeun sareng kamana duka ngalawan pamaréntah.
Opat anggota tim ngembara ka Kashmir 9 di 13 Agustus, opat dinten saatos pamaréntahan mulang artikel 370 surat paéh. Aranjeunna ngumbara ka Srinagar, Sopore, Baramulla, Anantnag sareng Shopian sareng disilihtukeurkeun ku urang pikeun nyatakeun parasaan aranjeunna ngeunaan penindasan komunikasi pamaréntah.
The Press Club of India, dimana aranjeunna ngalaporkeun laporan panyidikana Rebo, nampik aranjeunna ijin layar pilem pondok anu aranjeunna parantos siap nunjukkeun sentimen anu aya di lebak ieu. "Dinten ayeuna, tujuan urang henteu nganggo pidato, tapi pikeun nyebarkeun bahan pidéo anu ngandung sora-sora masarakat Kashmiri. Upami urang henteu diidinan nonton pilem di Pencét Club India dimana deui tiasa urang ngalakukeun? Dreze nyatakeun, nambahan yén sanajan média Valley parantos kocar, éta goréng pikeun ngalaporkeun fakta. Ngan éta média asing, saurna, nyarioskeun raos nyata rahayat Kashmir.
Kavita Krishnan, pamimpin CPI (ML), nyatakeun klub pencét éta "diawasan", nyalahkeun éta dina nampik nyéépkeun saringan pilem. Nanging, parantos dimuat kana YouTube sareng engké dikaluarkeun ka media.
Krishnan sareng Mullah nyatakeun yén, bertentangan sareng inpormasi anu ditampi, tindakan keras komunikasi di Kashmir parantos ngusahakeun lebaran Idul Fitri sareng yén masarakat henteu diidinan nyieun kurban. Idul di Eidgahs atanapi Jamaah Masjid . "Jalan-jalan Srinagar kosong sareng sadaya lembaga sareng lembaga ditutup. Ngan sababaraha ATM sareng apoték - ogé sadayana stasiun pulisi - nembé dibuka. Jalma ngalih dina grup dua atanapi dua, tapi henteu sagolongan, "saur Mullah.
Tim éta nyarioskeun yén Kashmiris sieun nindakan kekerasan bahkan dina protés damai. "Upami jalma senang, maka kunaon janten seueur penyebaran militér, naha garis tetep, Internét ditutup?" Saur salah saurang warga pikeun tim éta.
Pilem pondok tina rombongan éta nunjukeun budak lalaki anu nyatakeun yén aranjeunna parantos ditéwak pikeun nyolong batu sareng diayakeun lima dugi ka genep dinten. "Pamaréntah parantos ngarawat kami Kashmiris salaku budak, nyandak kaputusan ngeunaan kahirupan urang sareng masa depan urang bari ditawan. Saolah-olah urang kapaksa dina tikoro bari ngajaga diri urang dihijikeun sareng dicentos ku bedil di sirah urang, "saur saurang Safakadal saurang anu nyarios dina laporan rombongan.
Aranjeunna ogé ngalaporkeun réaksi anu timbul ti kabagjaan disababkeun ku pengobatan politikus biasa dina kaayaan ditahan klaim yén Konstitusi India "dicekak" sareng mangrupikeun "léngkah munggaran pikeun Rashtra Hindia".

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India