Niger: opat prajurit dibunuh ku alat anu ngabeledug di daérah Diffa - JeuneAfrique.com

Opat prajurit Nigerian tiwas nalika nyetir kalayan kendaraan dina alat ngabeledug caket Bumiso, hiji kota di tenggara-Niger, target biasa serangan rajista ku grup jihadist Nigerian Boko Haram, sumber kaamanan nyatakeun dina Salasa 13 Agustus.

"Opat tentara urang sabenerna maot nalika kendaraanana ngaluncat dina alat ngabeledug antara localities of Toummour sareng Bosso", di daérah Diffa, caket sareng Nigeria, saurna sumber kaamanan lokal.

"Kajadian éta kajantenan dinten Sabtu ayeuna tapi éta henteu diumumkeun dugi ka Salasa, kusabab perayaan Eid el-Kebir sohor Minggu sareng Senén di Niger," saur sumber. Opat éta prajurit tiwas milikna Angkatan Gabung Multinasional (Niger, Nigeria, Chad sareng Kamerun) beroperasi ti 2015 di Tasik Chad Basin ngalawan Boko Haram.

Diffa, daérah target Boko Haram

La daérah di Diffa mangrupikeun 2015 kana adegan serangan Boko Haram, anu pajoang ogé parantos ngasingkeun diri di ranjang Tepi Chad. 2 Agustus, Présidén Niger, Mahamadou Issoufou, kuciwa yén "sanaos operasi militer", "Boko Haram hanjakalna nunjukkeun daya tahan" yén "kakuatan urang kedah ngiringan sagala biaya".

Minggu kamari di pasamoan di Niamey, para perwira militer ti opat nagara anu netep di Tepi Chad sareng sekutu Kulon aranjeunna mutuskeun langkung saé ngatur koordinat pikeun ngalawan langkung efektif ngalawan Boko Haram.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique