Poé Sipil Sipil Afrika: FOKUS DI IMPORTAN ING AKHIRNA

Menteri Administrasi sareng Desentralisasi wilayah masihan komputer ka Walikota Commune III

Sapertos nagara-nagara Afrika sanés, Mali dirayakeun, dinten Saptu kamari, édisi 2e tina Status Sipir Afrika dina Status Sipil, diélingkeun unggal Agustus 10. Upacara pengetan diangkat di Pusat Konferensi Internasional Bamako, ku Menteri Administrasi dan Pembuatan Wilayah, Boubacar Alpha Bah. Éta di payuneun sutradara status sipil, Dr. Abdoulaye Alkadi Baby, Walikota Commune III, Ibu Djiré Mariam Diallo, wakil Unicef, Rozeline Araman sareng Présidén Parlemén Barudak. , Badiallo Sow.

Téma pikeun dinten ieu mangrupikeun "Sertipikasi Kalahiran sadayana: peryogina pikeun panyalindungan hak asasi manusa sareng promosi citakan". Téma ieu, numutkeun wakil UNICEF, mangrupikeun sumber harepan di hiji nagara sapertos Mali dimana, sanaos usaha anu teras-terasan, ampir 25% bayi anu lahir teu acan kadaptar dina pendaptaran kalahiranna. kalahiran sareng langkung ti 55% barudak anu dinyatakeun dina wates waktu sah teu gaduh sertipikat kalahiran. Sumawona saur Rozeline Araman, ayeuna, rébuan barudak di daérah anu kapangaruhan ku krisis anu nagara anu kantos diraih saprak 2012 hirup tanpa sertipikat kalahiran alesanna saluareun kontrolna. "Hak pikeun idéntitas nyaéta hak munggaran anak. Sadaya barudak ieu henteu ngagaduhan sertipikat kalahiran sorangan dina kaayaan pangaluaran: aranjeunna janten kawih sareng ngajalankeun résiko tina statelessness, "terang perwakilan Unicef.

Nyarios, spiker Parlemén Barudak ngungkabkeun yén pikeun panyalindungan langkung saé barudak ngalawan sagala rupa bahaya sareng kerentanan anu ayeuna, titik awal nyaéta ngajamin aranjeunna hak pikeun identitas, kabangsaan anu sadayana di alam. status sipil. Badiallo Sow ngulem para produsén kabijakan nyandak léngkah pikeun mempermudah aksés ka catetan penting pikeun sadaya murangkalih, utamina barudak anu kaleungitan bencana (banjir) sareng kaayaan kaamanan kapaksa kapindahan. tina populasi. Saatos ngirimkeun kado (genep komputer sareng dalapan motor) ka kabupaten sareng régional régional, Menteri Administrasi sareng Desentralisasi Menteri nyatakeun yén dokumén status sipil sanés ngan ukur mangrupikeun hal anu kulon. "Sanaos di bumi di sababaraha komunitas, anjeun tiasa dikenalkeun sareng dinten kadatangan anjeun ditandaan ku batu bodas," saur Boubacar Alpha Bah.
Pikeun anjeunna, statistik penting pikeun mendesain sakola sareng pusat-pusatna, kumaha pikeun ngatur sakumna daérah nasional sareng ngadamel perencanaan anu leres.

Perencanaan anu saé, numutkeun Menteri Bah, nganggap "urang gaduh data anu saé heula ngeunaan demografi, ngeunaan sumber daya manusa sareng ayeuna sumber daya sanésna bakal tuturkeun, ku kituna kapentingan status sipil" .
Menteri Bah ngingetkeun jalma-jalma anu mopohokeun pikeun ngaidentifikasi barudakna. Résiko ageung sanaos upami aya pangirangan pikeun pengadilan tambahan. "Dinten, urang ningali akibat pikeun jalma anu nolak ngalakukeun RAVEC atanapi anu hoyong ngarobihkeun diri atanapi ngarobih identitasna," anjeunna maksa.
Upacara ditandaan ku peluncuran resmi situs wéb "www.dnecgouv.ml" Diréktur Nasional Status Sipil. Ieu ogé ditandaan ku sketsa ngeunaan pentingna pendaptaran dina status sipil.

Bembablin DOUMBIA

gugah

Artikel ieu mimiti mecenghul di http://bamada.net/journee-africaine-de-letat-civil-focus-sur-limportance-de-lacte-de-naissance