India: Post-Pulwama Kéngingkeun Geuning Ganjaran Anu Kaya di Angkatan Udara | Warta India

NEW DELHI: Gempa bumi anu banter dina fasilitas Jaish-e-Muhammed di Balakot sareng skirmish anu salajengna antara pejuang India sareng Pakistan nyababkeun puluhan atanapi langkung medali pikeun FIA on Day Kamerdikaan, sareng Paréntah kaasih Abhinandan Varthaman dina sirah bungkusan ku Vir Chakra, medali galéri pangluhurna katilu anu dileler nalika perang atanapi "muka musuh".
Dina Balé Kaméra Kamerdekaan, Sapper Prakash Jadhav (anumerta) tina Rashtriya Rifles (RR) Angkatan Darat sareng Wakil Panglima CRPF, Harshpal Singh, nampi Kirti Chakra, pahala pangluhurna kadua. niléy waktos perdamaian, pikeun "wani teu keran". tugas "salila rapat telenges sareng teroris di Jammu sareng Kashmir. Aya ogé 14 Chakras Shaurya dina daptar, dalapan ti tentara, hiji ti Angkatan Laut, dua ti CRPF sareng tilu ti pulisi.
Salian ti Wing Panglima Varthaman, daptar galeri IAF kalebet medali Vayu Sena pikeun lima pilot Mirage-2000 anu sanggup pencét fasilitas JeM nganggo bom penembakan Spice-2000 saatos nyebrang garis kontrol dina jam awal Pébruari 26.
Aranjeunna Wing Panglima Pranav Raj, Pamimpin Skuadron Rahul Basoya, Pankaj Arvind Bhujade, B. Karthik Narayan Reddy sareng Shashank Singh. Kaptén Grup Saumitra Tamaskar, komandan Skuadron Jaguar, anu ogé kalebet dina misi sacara utami, ogé dianugikeun medal Vayu Sena (Bravery). Numutkeun IAF, perang tembus ngahontal lima tina genep "titik pangaruh rata anu ditunjuk" dina wangunan fasilitas JeM dina raraga kéngingkeun "kejutan strategis lengkep sareng lengkep".
Pengawal tempur taneuh betina, Pamimpin Skuadron Minty Aggarwal, anu nunjukkeun waspada luar biasa sareng ayana pikeun nungtun para pejuang IAF anu bajoang nyegat "bungkusan mogok Pakistan nyerang jet beueus saatos serangan hawa Balakot, waktosna, dilélér Yudh Seva Medal pikeun "jasa anu dibédakeun" dina perang. Medali anu sami ogé dilélér ka opat petugas IAF anu sanés dina prosés rencana mogok di Balakot.
Pamimpin Skuadron Aggarwal, ditempatkeun di deukeut radar di Barnala, terus-terusan ngaladarkeun para pejuang IAF nalika ngempur hawa, ngageterkeun ayana F-16 kalayan téknologi udara. Hawa pertengahan pertengahan kisaran AIM-120C. misil (AMRAAM).
Dina hawa hawa, kalayan tilu ka opat jet Pakistan nyerang ruang udara India dina 6 di 7 km, Wing Panglima Varthaman, dina urut MiG-21, némbak F-16 jauh langkung maju sareng rudal. R-73 ngudag LoC, sateuacan ditembak, direbut ku tentara Pak sareng engké ngarilis 1er Maret
Varthaman, anu janten kawéntar ngahirupkeun gambar anu nunjukkeun yén anjeunna muka payuneun jagoan di panangkaran di Pakistan, ayeuna parantos marios kacilakaan sareng bakal enggal ngalayang janten pejuang saatos ngalaksanakeun tes taneuh wajib.
Shaurya Chakras dianugerahi sacara saé pikeun Mayor Vibhuti Shankar Dhoundiyal (Insinyur / RR), Lance Naik Sandeep Singh (Angkatan Khas), Sepoy Brajesh Kumar (Punjab Regiment / RR), Sepoy Hari Singh (Grenadiers / RR) Rifleman Shive Kumar (JAKLI / RR) sareng Ashiq Hussain Malik (Patugas Kepolisian Husus, J&K).
Para panarima séjén tina Shaurya Chakra nyaéta Letnan-Kolonél Ajay Singh Kushwah (senapan J&K / RR), Kaptén Mahesh Kumar Bhure (Insinyur / RR), Rifleman Ajveer Singh Chauhan (Garhwal Rifles), Amit Singh Rana (Angkatan Laut) sareng stabil Sable. Dneshwaryan Shriram (CRPF), Constable Zaker Hussian (CRPF) sareng Chief Constable Subash Chander (J&K).

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India