Rusia: dendam ti hiji "kerdil" di buana Afrika? - YoungAfrica.com

Conakry (Guinea). Pelabuhan Pertambangan Company Kindia Bauxite, milik Rusal, raksasa aluminium Rusia. © Pierre GLEIZES / REA

Dibédakeun ku pesaing Éropa, Cina sareng Amérika, impian Rusia ngiringan deui bumi kaleungitan salami tilu puluh taun. Operasi henteu parah teuing di aktipitas.

Rumus ieu didaptarkeun deui dina sagala laporan, sareng éta henteu rata. Ékonomis, Rusia, di Afrika, bakal janten "kerdil". Sareng nomer-nomer sigana pikeun mastikeun éta. Dina 2018, total perdagangan antara dua pihak henteu ngaleuwihan 17 milyar (tilu suku di Afrika Kalér). Pikeun ngabandingkeun, jumlahna séntral sareng Éropa puncak dina 275 milyar. Tokohna nyaéta 200 milyar pikeun Cina, 70 milyar pikeun India sareng 53 milyar pikeun Amérika Serikat.

Kasederhanaan séntral ieu cukup logis, réngking GDP Rusia ngan ukur dina rengking dunya 12, jauh disisi ku China, Amérika Serikat, nagara-nagara Éropa utama komo India sareng ti Brazil. Salaku tambahan, nagara Vladimir Putin sanes éksportir barang-barang utama. Éta sakabéh ambiguitas na

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique