Mali: Budak 150 tiwas saprak mimiti taun sareng caket 400 000 dina bahaya - JeuneAfrique.com

Langkung ti barudak 150 tiwas nalika serangan di Mali dina satengah mimiti 2019, sareng sababaraha panambang 377 000 butuh perlindungan, saur Salasa Agustus 13 Unicef.

"Jumlah pelanggaran serius anu dilakukeun ka barudak di Mali parantos ningkat sacara signifikan dina 2019," ngingetkeun dina pernyataan Dana Anak Bangsa-Bangsa Bersatu (Unicef). "Langkung ti barudak 150 parantos tiwas dina satengah munggaran 2019, sareng 75 parah dina serangan telenges," nambihan organisasi PBB.

Salaku tambahan, rekrutmen sareng panggunaan barudak dina grup bersenjata "dua kali dibandingkeun sareng waktos anu sami dina 2018, sareng langkung ti sakola 900 tetep ditutup kusabab teu aman Numutkeun kana siaran pers.

Budak 22 tiwas di Sobane Da

Dina laporan survey dileupaskeun minggu kamari, misi PBB di Mali (Minusma) ngalaporkeun yén barudak 22 umur hiji ka dua belas (sabelas budak awéwé sareng sabelas budak) nyaéta diantara jalma 35 tiwas dina mangsa seranganna 9 Juni lumangsung ngalawan désa dogon Sobane Da, anu kalolobaanna maot maot atanapi diteken di jero imahna.

"Nalika nyebar di kekerasan di Mali, barudak tiasa ningkat résiko dibunuh, luka sareng direkrut ku gugus bersenjata," saur Diréktur Eksekutif UNICEF Henrietta Fore, dikutip dina laporan. pernyataan.

4 juta pikeun ngajaga awéwé sareng murangkalih

Peningkatan jumlah serangan di Puseur ogé parantos nyababkeun "mutasi murangkalih, kapindahan sareng pamisahan ti kulawarga, ogé pendedahan kana kekerasan seksual sareng trauma psikologis," Numutkeun Unicef.

"Diperkirakeun yén langkung ti 377 000 barudak ayeuna peryogi bantosan perlindungan di Mali," nambihan lembaga PBB. Numutkeun ka Unicef, opat juta dolar (3,6 juta) dina 2019 bakal diperyogikeun pikeun nyayogikeun kabutuhan perlindungan awéwé sareng barudak dina kaayaan kekerasan di Mali.

Genep taun saatos mimiti pipilueun militér Perancis ngalawan kelompok jihadist anu parantos netepkeun kalér Mali di 2012, serangan kelompok anu dihubungkeun sareng al-Qaeda atanapi organisasi Islam. Kekerasan hubungan sareng konflik antar komunitas, khususna di puseur nagara.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique