Kamerun: kampanye anu saé pikeun sektor koko - JeuneAfrique.com

Dina ahir usum koko 2018 / 2019, anu réngsé dina Juli 15, Kamerun ningali ékspor naék ku 25%. Angka ogé didorong ku kagiatan pamrosésan anu kaopat ka produsén koko kaopat pangpanjangna hoyong langkung nguatkeun.

Dina kasempetan peluncuran kakao 2019 / 2020 di lokalitas Sangmelima, langkung ti 100 km kiduleun Yaoundé, Kantor Nasional Kakao sareng Kopi masihan penilaian anu pohara positif ngeunaan kampanye réngsé, dimana nyumbang 11% ékspor 2018 nagara. Naék ku 4,2% ti usum sateuacana, produksi pasar dipasaran nyaéta tan 264 253.

Ieu ningkatkeun kauntungan saluhureun tina luncat 25,6% ékspor, ka 214 825 ton, saatos turunna 13,3% dina mangsa kampanye 2017 / 2018. Turunna ieu kusabab krisis kaamanan anu parantos mangaruhan salila tilu taun katukang wilayah Anglophone di Langkaplancar - parantos lila dianggap basana produksi munggaran nagara - sareng Kulon Kalér. Palabuhan Amsterdam sareng Jakarta parantos nampi 74,41% kacang Cameroonian.

Nguatkeun transformasi na

Tingkat anu ningkat tina produksi komersil, nyatana, nyababkeun turunna saham di ahir usum. Ieu ayeuna di 18 035 ton, sedengkeun aranjeunna parantos ngahontal tingkat sajarah 27 159 ton dina tungtung kampanye saméméhna.

Salaku prioritas ékonomi utama pikeun nagara sabab ngahasilkeun bursa luar nagri, kagiatan pamrosesan kakao dirangsang ku ukuran pajak 2017, anu nyababkeun modal utama ku perusahaan. Saatos ngaluncat 61% nalika kampanye 2017 / 2018, jumlah koko diolah ningkat ku 9,6% dina usum kamari ka 58 tonne 522. Évolusi anu kasohor didorong ku paningkatan kapasitas chocolatiers Barry Callebaut, Ferrero sareng Tiger Brands, ngaliwat cabangna lokalna.

Tingkat pamrosésan dipiharep bakal ningkat dina usum anu bakal datang, ku kagiatan asup kana kagiatan April Neo Industry dinten kamari, anu badé ngolah 26 000 ton taunan. Nya kitu, unit anyar dina kumpulan Atlantik Kakao Corporation nyayogikeun perawatan taunan 48 000 ton.

Produsén kacang panjang kaopat panggedéna, Kamerun ayeuna gaduh langkung ti 600 000 patani koko anu nguntungkeun dina usum ieu tina harga anu langkung luhur. Harga jual maksimum pikeun produsén nyaéta 1270 F CFA / kg sareng harga minimum 650 F CFA / kg ngalawan 1210 F CFA sareng 550 F CFA masing-masing dina mangsa kampanye 2017 / 2018.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique