Chad: Wanoja Kamikaze maéhan genep urang di kulon nagara - JeuneAfrique.com

Genep urang tiwas dina serangan anu dilakukeun dina malem Salasa dugi Rebo Agustus 14 ku wanoja kamikaze dihubungkeun sareng Boko Haram di kulon Chad, saur saurang patugas tentara Chadian.

"Kira-kira jam hiji subuh, saurang tukang ngebom bunuh diri awéwé, anggota Boko Haram, lebet ka palataran Kapuloan Tatafiromou, dimana anjeunna nyebarkeun biaya anjeunna ngabunuh 6 urang, kalebet tentara," saur perwira luhur ieu. tentara Chadian handapeun panutup anonim.

Bom bunuh diri lumangsung di sub-prefektur Kaïga-Kindjiria, perenahna di propinsi Tasik, di mana grup jihadis parantos ningkat serangan nalika awal taun.

Tentara Chadian khusus disasarkeun

Serangan éta nyababkeun sababaraha tatu, nurutkeun pejabat tentara, anu henteu tiasa netepkeun nomerna. Laporan serangan ieu dikonfirmasi ku kapala hiji LSM lokal, anu ogé resep tetep anonim kusabab alesan kaamanan.

Ti Juni 2018, daérah Danau Chad mangrupikeun adegan serangan anu diperyogikeun pikeun Boko Haram. Kaseueurna ditujukeun pikeun posisi tentara Chadian.

Dina ahir Maret, Prajurit 23 Chadian tiwas dina serangan dina dasar maju di sisi basisir laut wétan. Serangan Boko Haram anu sanés dina Juni 21 ogé nyababkeun maotna sahenteuna 11 prajurit Chadian.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique