India: Poé Kamerdikaan 2019: Kumaha India Gégét dina Parameter Key | Warta India

The 15 Agustus 2019, India miélingkeun dinten kamerdekaan . Dina 1947, nalika India ngiringan ranté kakuatan Inggris, éta henteu disiapkeun atanapi dididik atanapi kirang. Tapi salami tujuh puluh taun katukang, parantos ngalaman parobihan anu jero. Sakumaha laju melek na parantos tina 18% dugi ka 74%, harepan hirup parantos robih ti 32 dugi ka 74 taun. Ieu kumaha jalan dina setélan konci.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India