[Redaksi] Toni Morrison urang Jahat Hideung - JeuneAfrique.com

tara

François Soudan mangrupa sutradara redaksi di Jeune Afrique.

Toni Morrison, New York, 27 Pebruari 2013. © Bebeto Matthews / AP / SIPA

Dina jagat karuhunna, Toni Morrison anu ageung parantos nyerat nyerat mineralna, mémori tina mitos anu saméméhna ngimpor kapal perbudakan sareng sadaya anu saderhana diakui kusabab "Fallen World" Chinua Achebe. .

Bamako, Brazzaville, Niamey ... Balikna tilu capitals Afrika ieu dimana kasempetan sareng kabutuhan nyababkeun kuring antara Juni sareng Agustus - sareng ti saprak nomer ieu pakait sareng bagian anjeun dina waktos liburan, Tabaski sareng reuni - éta henteu aya di handapeun tinta pulitik anu ku imbibasi pen, tapi dina kaayaan warna, panas sareng iklim, salin pucukan diideuan ku Sony Labou Tansi, tina Amadou Hampâté Bâ sareng Boubou Hama.

Diantara Kanker sareng Capricorn, Afrika tropis terang sanés usum panas atanapi usum tiris tapi wirahma hujan sareng, dina waktos ieu cai stres, nyeri henteunaana. Dina raraga musim mimiti, mimiti halodo halodo sareng panas henteu rusak, nalika langit rutile sareng bayangan ngabakar bayah ka titik anu urang nyarioskeun yén urang kedah lahir dina ieu ngaduruk lilin magma pikeun

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique