Facebook ngeureunkeun ulasan manusa ngeunaan audio pangguna saatos perusahaan séjén parantos dilakukeun sami

Facebook ayeuna raksasa téknologi pang anyarna kanggo ngeureunkeun ulasan manusa pikeun ngarékam audio audio, nyusul sababaraha perusahaan Google ka Amazon sareng Apple ogé dikaluarkeun tina kritikus dina sababaraha minggu kamari ka ujian manusa data audio dikumpulkeun ku pangguna.

Dina kasus Facebook, perusahaan nyarios Salasa yén éta parantos ngagantungkeun prakték awal bulan ieu saatos perusahaan-perusahaan sanés ieu mimiti ngagambar perhatian anu sami. Éta naon Bloomberg ngalaporkeun yén Facebook nuju mayar pihak katilu pikeun kontraktor pikeun transkrip sora pangguna anu parantos ngantepkeun diskusi diskusi.

masalah, sakumaha kawijakan Facebook sigana henteu nunjukkeun sacara jelas, dina basa anu gampang dipahami, yén data audio pangguna dikumpulkeun atanapi diulas ku pihak katilu. Sababaraha subkontraktor ogé hariwang kana prakték ieu kusabab para pamaké henteu sigana yén bakal ngadangukeun rékamanna. Komo dina hal ieu, jabatan Facebook numutkeun Bloomberg nyaéta yén pangguna "nampi" prakték ieu, Facebook tiasa ngumpulkeun audio ku cara anu béda, kalebet panyatur calakan sareng mode otonomna. Aplikasi utusan.

Berita ieu henteu sumping dina waktos anu pikaresepeun pikeun raksasa jaringan sosial, sabab bulan kamari parantos sapuk mayar denda 5 milyar pikeun netepkeun panalungtikan Komisi Perdagangan Federal ngeunaan kumaha hubunganana Facebook data pangguna.

Éta ogé ngan ukur dinten saatos subcontractors Microsoft ngadangukeun sora pangguna ku Skype sareng Cortana, sakumaha anu ku urang disebatkeun di dieu sanajan perusahaan nunjukkeunkeun yén rékaman sanés sanés. diidentipikasikeunana. Samentara éta, Amazon ayeuna ngamungkinkeun para pengguna nyarios ngaluarkeun ulasan tina catetan rekaman audio Alexa, sedengkeun Apple parantos ngagantungkeun programna, anu kalebet ulasan ogé paguneman antara pangguna sareng asisten digital Siri na.

Abdi bogoh latihan sareng mastikeun éta henteu anonim Bloomberg .

Sumber Poto: Poto ku Valentin Wolf / imageBROKER / Shutterstock

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR