Facebook badé mayar média pikeun nyayogikeun bagian "infos"

(Agence Ecofin) - Numutkeun pers AS, Facebook aya dina hungkul sareng sababaraha média pikeun judulna dicandak, kanggo imbuhan, dina bagian "inpormasi" yén jaringan sosial bakal diluncurkeun sateuacan ahir taun.

Perusahaan Mark Zuckerberg bakal daék mayar sababaraha juta dolar dina sataun pikeun layanan ieu sareng anu parantos didiskusikeun sareng toko média sapertos ABC News sareng The Wall Street Journal.

Pikeun bagian anyarna, Facebook bakal ngajukeun kontrak tilu taun ka mitra média anu milih antara perumahan inpormasi sacara langsung dina jaringan sosial atanapi nempatkeun judul sareng kutip ka situsna. Proposal kadua bakal langkung nguntungkeun sabab éta bakal ngarangkep pendapatan pariwara kanggo média.

Inpormasi éta asalna dina kontéks anu khusus ditandaan ku diskusi dina parliénsi Éropa di tempat tatangga pikeun mayar penerbit pers ku platform anu nganggo tulisanna.

Di Afrika, Facebook, anu ngaluncurkeun inisiatif Fact-Checking sababaraha minggu ka tukang, ogé tiasa nawiskeun tawaran anu sami ka média yén jaringan sosial parantos dianggap dipercaya.

Servan Ahougnon

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.agenceecofin.com/presse-ecrite/1408-68399-facebook-voudrait-payer-des-medias-pour-alimenter-une-section-infos