Bank Pertama di Nigeria alon pikeun ngayakinkeun dina Bursa Saham Lagos, sanajan turunna hutang anu goréng

(Ecofin Agency) - Bank Pertama di Nigeria Holdings (NBF Holdings) ngumumkeun dina hasil kauangan mimitina satengah 2019, réduksi tina 49% hutang luar biasa dina portopolio injeumanana, saprak tungtung 2018. Grup anu didaptarkeun dina Bursa Saham Nigerian nunjukkeun yén tingkat 3 anu luar biasa (anu aya cangcaya anu mayar deui) ngan ukur 126,6 milyar nairas, ngalawan 374 milyar nairas dina ahir Désémber 2018.

Grup finansial nyatakeun yén ieu nyayogikeun hutang anu saé ieu, tapi hususna perhatosan turunna ieu disarengan sareng pinjaman luar biasa anu dipasihkeun ka para nasabahna. Tina langkung ti 2000 milyar nairas dina ahir Désémber 2018, jumlah pinunjul ieu ukur 1885 milyar nairas dina 30 Juni 2019. Sadayana, turunna saham saham hutang anu saé dinilai salaku positip ku Moody.

Memang, grup kauangan, sapertos para baturna di Nigeria, mimiti ngaraosan masalah ieu, saatos turunna harga minyak anu kuat gumantung kana ékonomi nagara ieu. Kituna, éta pertama kalina, saprak saparapat kaopat 2015, yén beurat hutang ragu dina jumlah luar biasa tina sks na sahandapeun rata-rata 19,7%.

Téhnisna, ieu hartosna yén Bank Pertama Nigeria ayeuna bakal masihan langkung seueur sumber pikeun nutupan gajian anu henteu pikatunaan; anu sakuduna gaduh pangaruh pikeun ningkatkeun kauntungan nya sahingga tina pamuhunan sareng tukang kreditna. Évolusi hal-hal, éta lembaga rating Moody urang mendakan rada positif.

Di Bursa Saham Lagos, kumaha waé, tindakan FBN Holdings alon ngayakinkeun. Ongkoh ngahontal tingkat paling handap tina 4,9 nairas, 9 dina bulan Agustus kamari, dina momen anu ningali penjualan saham ageung ku investor. Warta ieu bakal diawaskeun sacara rapet ku seueur seueur investor institusional dina grup kauangan, kalebet T. Rowe Price International, anu nyayogikeun 502,4 juta saham. Samentara éta, nilai pasar kelompok tetep nyimpang négatip tina nilai udagan na nyaéta 10,4 nairas.

Idriss Linge

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.agenceecofin.com/banque/1408-68398-first-bank-of-nigeria-tarde-a-convaincre-sur-la-bourse-de-lagos-malgre-une-baisse-significative-de-ses-creances-douteuses