Guinea: ekspor bauks munggaran pikeun GAC - JeuneAfrique.com

Anu gaduh konsési pertambangan di kalér-kuloneun nagara, Guinea Aluminium Corporation (GAC) parantos ngekspor 70 000 mimiti ton kaos. Bagian perusahaan tina Emirates Global Aluminium ngarencanakeun ningkatkeun produksi taunan ka 12 juta ton ku fokus kana kebangkitan pasar aluminium.

Dina sungsum ekstrim tina Boké, di kalér-kuloneun Guinea, ayeuna bakal perlu diitung ku léngkah sareng karéta tina karéta Gugus Alumina Corporation (GAC), cabang tina Emirates Global Aluminium (EGA), antara tambang Sangarédi sareng palabuhan bijih Kamsar.

Kadua tungtung dihubungkeun ku karéta 135 km, tujuan umumna antara GAC ​​sareng konsésier tradisional nya éta Perusahaan bauxites Guinea (CBG). Karéta api milik Nagara, anu ngatur éta ngaliwatan Badan Nasional pikeun Infrastruktur Pertambangan (Anaim). Pamuter sanésna dina taneuh mangrupikeun SMB buta (Boké Mining Company).

Pikeun EGA, pamisihan 2013 konsési ieu, salami dua puluh lima taun tiasa dirobih sakali, ngaréspon kana strategi pikeun ngamankeun ranté pasokan hulu. Produksi, anu badé ngamimitian ti mimiti di 2017, parantos lami, telat nalika nguatkeun prasarana pikeun nyarios.

"Pisan nguntungkeun" prospek

Pikeun ngabaptiskeun seuneu, Guinea Alumina Corporation parantos ngekspor 5 Agustus 70 000 ton bauksit ka Uni Émirat Arab. Anjeunna mangrupikeun tingkat ékstraksi taunan 12 juta ton, sakali fase mimiti ieu réngsé.

"Kapal heula anu ditinggalkeun minggu ayeuna. Kami dina fase petugas. Aktivitas urang bade lalaunan tapi pasti. Kapal kadua diperkirakeun minggu payun, saurna Jeune Afrique Martin Simard, diréktur komunikasi di GAC. Proyék ieu bakal ngahasilkeun 700 jutaan rupiah (628 jutaan euro) sahingga tumbuh GDP nasional, kalayan perkawis 1 000 dina fase operasi. "

Harga aluminium aya di sahandapeunana, tapi urang terang éta kaayaan samentawis

Spesialis ngaduga pasar anu nguntungkeun ku 2026. "Harga aluminium paling handap [tonna turun tina 2 250 nepi ka 1 850 dolar antara Oktober 2018 sareng Juli 2019]. Urang terang yén éta kaayaan samentawis. Tinjauan éta langkung nguntungkeun, "saur Martin Simard. "Pasar éta nguatkeun," saur Aboubacar Akoumba Diallo, spesialis dina masalah pertambangan.

Tempatna di Kacamatan Tanéné, Sangarédi Sub-Prefecture (Boké), konsési pertambangan Pertambangan Guinea Alumina ngaliput 690 sq. Km. GAC diadegkeun dina 2001 dina ngaran Global Alumina sareng janten, ti saprak Mei 2013, hiji hak milik eksklusif Emirates Global Alumina (EGA), anu kalima panggedéna global global dina alumunium. Tahap dua proyék GAC di Guinea museurkeun kana konstruksi sareng operasi pabrik kilang alumina di Kamsar. Berkas anu pejabat na ati-ati henteu kajantenan, bari mastikeun proyék éta henteu dikubur.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique