Hubungan palanggan: diala ku dana Belgian, Webhelp ayeuna nargétkeun ka palanggan Afrika-pan - JeuneAfrique.com

Di awal Agustus, Grup Brussel Lambert ngontrol Webhelp, spesialis Perancis di lima nagara di buana, kanggo 800 juta euro. Tujuan tina dana investasi GBL nyaéta nyaéta ngajantenkeun pamaén pan-Afrika anu munggaran dina hubungan nasabah ku 2025.

Kurang leuwih sabulan saatos rundingan ekslusif sareng dana investasi AS KKR, para investor Belgian Groupe Bruxelles Lambert (GBL) parantos nandatanganan kontrak kanggo ngontrol mayoritas Webhelp Perancis, saurang pamaén global dina hubungan customer. Biaya operasi: 800 juta euro. Ngadegkeun Frédéric Jousset sareng Olivier Duha tetep nyekel saham minoritas.

Waktu sareng modal

Saatos ngalaman ngalaman pamekaran sakumna (+ 240% tina peralihan antara 2015 sareng 2019) sareng dua kali ukuranna dina opat taun berkat datangna di ibukota dana investasi KKR AS di 2015 - mawa angka na Usaha 2018 ka 1,3 milyar euro -, Webhelp ayeuna badé ngamangpaatkeun komitmen jangka panjang anu panjang (antara tujuh sareng sapuluh taun) hiji perusahaan ngayakeun kulawarga henteu dikawasa sacara henteu langsung sareng disarengan ku ahli waris miliar jutawan Belgia Albert Frère sareng Kanada Desmarais Kanada.

Afrika ngembang

"Kami peryogi waktos sareng modal pikeun muka nagara-nagara énggal sareng éntisiisi," saur Vincent Bernard, presiden Webhelp pikeun daérah anu nyarios Perancis. Pisan "opportunityusistic" dina nyalira, strategi Afrika tina grup ayeuna langkung seueur: "Afrika ngembang sareng urang hoyong janten langkung proaktif ku janten pamuter dina pamekaran bisnis".

Investasi nagara anyar

Dina basa sanés, grup 55 000 karyawan di nagara 35 kalebet ngeunaan 18 000 di buana, ngiringan pikeun neraskeun implantasi di nagara-nagara anu parantos ngadegkeun. Pusat anyar bakal dibuka di Maroko di Marrakech dina Oktober. Aljazair, Madagaskar, Pantai Gading sareng Afrika Kidul ogé bakal ngagaduhan hiji pusatna dina tungtung 2019.

Anjeunna ogé hoyong nginepan wilayah anyar. Diantara nagara poténsial: Benin, Senegal, Kamerun atanapi Togo dimana Mayorel nembé ngéléhkeun anjeunna ku nangkep klien Amazon. Afrika Wétan ogé mangrupikeun salah sahiji daérah anu ditaliti pikeun klien nyarios basa Inggris na.

Saluareun kamekaran internal, grup anu didirikeun di 2000 ku Olivier Duha sareng Frédéric Jousset ogé nalungtik buana na milarian akuisisi. Tujuan utama nyaéta pikeun ngawangun dirina salaku pamuter pan-Afrika pikeun Afrika ku narik SME lokal sareng klien internasional anu aya di buana. "Kalayan Amérika Serikat sareng Amérika Latin, Afrika mangrupikeun salah sahiji tina tilu pilar pamekaran urang," konfirmasi Vincent Bernard. Ku 2025, Webhelp ngarobih ganda pikeun ngahasilkeun 2019, diperkirakeun langkung ti 1,5 milyar euro.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique