Ieu opat tempat panyalidikan astéroid astéroid NASA - BGR

Pesawat ruang angkasa OSIRIS-REx NASA ayeuna nuju ngalacak astéroid nu katelah Bennu. Geus sababaraha bulan, nyandak poto sareng nyapu permukaan astéroid pikeun meunangkeun ide anu langkung saé ngeunaan bahaya usik anu tiasa nyanghareupan nalika ahirna pencét taneuh.

Ayeuna, saatos nyeken unggal inci kuadrat batu ieu, NASA parantos sempit dina situs badarat anu mungkin ka ukur opat calon . Masing-masing tina opat bintik anu cukup pikaresepeun, kalayan sababaraha lebu anu ageung, tapi tim élmu masih gaduh padamelan anu sateuacanna tiasa nelepon terakhir.

Nalika misi diluncurkeun kanggo anu mimiti, NASA panginten hal-hal anu saé. pikeun kamajuan gancang ti aranjeunna. Nalika usik dugi ka Bennu, anjeunna mendakan yén astéroid éta leres pisan "pabalatak" ti hiji anu tiasa ditebak, kalayan lebu sumebar di sakumna. Ieu parantos rumit pikeun milarian situs kontak anu luyu.

Tujuan utama nyaéta pikeun ngarobih conto bahan asteroid sareng dikirim deui ka Bumi. Hese milih dimana nyandak sampel ieu kusabab syarat sistem koleksi spacecraft. Bahanna kedah langkung alit tibatan hiji inci, upami teu usik moal tiasa nyekelna, tapi opat poténsi badaratana muncul bahan anu cocog.

"Kami terang yén Bennu badé kaget kami, janten kami siap pikeun naon anu urang tiasa mendakan," saur kepala OSISIS-REx penyidik ​​Dante Lauretta dina hiji pernyataan. "Sapertos dina misi eksplorasi, hubungan anu teu dipikanyaho butuh kalenturan, sumber daya sareng kapinteran. Tim OSIRIS-REx nunjukkeun ciri penting ieu pikeun ngatasi anu teu disangka-sangka dina rapat sareng Bennu. "

Ti dinya, tim bakal ngahususkeun pamilihan pikeun dua, teras ngapung dina adegan pikeun milih conto situs koléksi. . Maneuver ieu moal kajantenan dugi ka taun payun, sareng penerbangan uih deui ka Bumi bakal nyandak tilu taun deui, ku kituna urang moal nampi bit astéroid Bennu sateuacan akhir taun 2023 di awal.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR