India: Cirebon HC ngajaga panyelidikan UNJ ngalawan guru pikeun protés | Warta India

Cirebon: The Mahkamah Tinggi Cirebon Rebo ditunda panalungtikan dibuka ku Jawaharlal Nehru University (JNU) ngalawan anggota dosen 45 na anu dituduh milu demonstrasi dina bulan Juli kamari.
Hakim Suresh Kait ngajak administrasi UNJ pikeun ngaréspon kana banding guru nantang tuduhan anu dilakukeun ku Universitas ngalawan anggota 48 fakultas anu dituduh milu dina mogok / protés.
Pengadilan didaptarkeun kasus dina Oktober 10 pikeun pangrungu anyar.
Guru anu, diwakilan ku pituah timbel Kapil Sibal, nyatakeun aranjeunna ngirimkeun tanggapan individu kana notifikasi leresan nyatakeun yén teu aya kalakuan salah atanapi ngalanggar aturan, sakumaha anu diklaim ku universitas.
Petisi kasebut, diajukeun ku anggota fakultas 45, nunjukkeun yén tuduhan ngalawan aranjeunna didasarkeun kana tilu alesan pikeun ngalebetkeun aranjeunna dina anu disebut "panalungtikan iman anu goréng".
Salah sahiji alesan nyaéta nyaéta aturan CCS pikeun ngalaksanakeun pagawé umum anu dilarang tina serangan, paksaan atanapi paksaan fisik pikeun palayanan.
Petisi kasebut, dipasukan ngaliwatan pengacara Abhik Chimni, Maanav Kumar sareng Nupur, ogé ngarujuk kana kaputusan Mahkamah Tinggi atas tatanan 9 Agustus 2017, anu ngirangan larangan dina serangan mogok / protés anu diatur ku siswa.
The [petisi] sareng guru ngeunaan umum henteu diatur ku aturan paripolah CCS.
Asosiasi Guru JNU (JNUTA) parantos ngusulkeun ngayakeun rapat di 31 Juli 2018 dina rapat awak umum anu diayakeun dina Juli 24 2018.
Dina Juli 30, JNUTA nyerat ka Wakil Canselor universitas anu nyatakeun yén anjeunna parantos usaha naékkeun sababaraha masalah nyata sareng kaputusan UNJ, kalebet ngalanggar berulang tina hukum UNJ. katetepan sareng orokasi, otonom, kuantitas guru biometrik, ulasan online, kawijakan IPR, ngajukeun Pinjaman HEFA.
Nanging, sanaos usahanaana, otoritas henteu parantos diréaksikeun, dibahas atanapi ngahubungi inpormasi. Guru naroskeun kagiatan dina 31 Juli taun ka tukang, saurna.
"Salian kanyataan yén Ngalamar teu diatur ku Aturan Laku (CCS), éta dituduhkeun yén aplikasi pisan ku aturan-hukum ieu sareng hukuman anu ngiringan aranjeunna sacara serius dibéré lampahna.
"Tunduk ku panalungtikan ieu di handapeun Peraturan Lakueun CCS, pihak otoritas réspondén (otoritas) bakal bahaya pisan nyandak tindakan paksaan ngalawan aranjeunna, kalebetna ngagantungkeun pelamar pikeun lilana panalungtikan; ngirangan kelas gaji, kelas atanapi kalebet posisina langkung handap pikeun jaman anu ditangtukeun (...). Kapaksa pangsiun, diilangkeun atanapi diilangkeun ", saur petisi.
Hal éta nambihan yén guru bakal ngalaman prasangka serius, dina nalika cara ngagawe sareng salaku hasil tina kalimat akhir anu tiasa dilaksanakeun.
Banding diangkat JNU, Wakil Canselor sareng registrorna salaku partéi kana hal éta.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India