Maroko: Mohammed VI ngajantenkeun perayaan resmi ulang tahun na - JeuneAfrique.com

Raja Maroko, Mohammed VI, anu nyayogikeun 56 na di 21 bulan Agustus salajengna, parantos mutuskeun "henteu ngatur, ti taun ieu, upacara resmi" ngagungkeun ulang tahunna, ngumumkeun 13 Agustus pernyataan ti Istana. tanpa netepkeun alesan pikeun kaputusan ieu.

Perayaan ulang taun karajaan tradisional saluyu sareng "Festival Pemuda". Dina mangsa pamaréntahan Hassan II, hari raya ieu dirayakeun dina ulang taun bapak pupuhu ayeuna, 8 Juli.

Pikeun pesta tahta anu pangahirna, anu nandaan 30 sareng 31 Juli taun 20 pamaréntahan Mohammed VIIstana parantos nyebat Maghrib kana "perayaan normal tanpa perayaan salajengna".

Kalénder ditanda ku liburan resmi

Lebaran ieu ngeureunkeun 31 Juli ku upacara kasatiaan anu satia pisan, anu ningali unggal taun ratusan dignitari, pejabat anu kapilih sareng pejabat senior Kamentrian Kamentrian dina sujud payuneun aranjeunna.

Kanggo ulang tahun 54e na, dina 2017, raja parantos ngayakeun resepsi di kota M'diq (kalér) di payuneun riungan wawakil dunya politik, diplomatik sareng militér.

Kalender Maroko ditanda ku festival resmi, nyirian tanggal sareng pasini sajarah anu aya hubunganana sareng kahirupan monarkis, biasana diapit ku resepsi, pidato sareng karaton karajaan.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique