Gading Basisir: Tim baskét Nasional ngancem teu diboikot Piala Dunia - JeuneAfrique.com

Dua minggu sateuacan Piala Dunia Wargi, pamaén ti tim nasional Ivorian ngancam henteu naek ka Cina, dimana éta bakal diayakeun saingan Agustus 31. Dikaluarkeun: bonus sababaraha rébu euro anu henteu dibayar ka pamaén. Menteri Olahraga parantos ngajamin yén sadayana kedah enggal balik kana tatanan.

Pemain tim baskét nasional parantos sumping deui. Lalaki palatih Italia Davide Povia, ayeuna dina persiapan di Vicenza di beulah kalér Itali, henteu acan nampi bonus seleksi anu dijanjikeun ka aranjeunna. Atlit ngancam teu asup ka 18 Agustus pikeun Cina, dimana bakal ngamimitian dua minggu ka hareupeun baskét lalaki Piala Dunia.

Wisata Amérika

Mimitina, pamaén diwajibkeun kéngingkeun bonus tambahan tina 3 500 euro (salian pikeun tunjangan pilihanna) ngalangkungan tur Orlando, AS, dimana pertandingan persiapan ngalawan tim lokal dijadwalkeun.

Féderasi Baskét Ivorian parantos ngahontal hiji perjangjian sareng Raja Law, hiji teguh Amérika anu dipimpin ku Jean-Francois Bro Grégbé, tilas pamuter baskét Ivorian dirobih janten bisnis. Tapi kurangna dana pikeun perjalanan mulang (kalayan biaya federasi), tim nasional parantos tungtungna nyetél kursus pikeun ngalatih Italia.

"Excruciating" kaayaan préparasi

"Kusabab kami dipilih, kami henteu nampi bonus. Kaayaan préparasi kalangkungan pikeun professional urang, sareng katinggalkeun ka diri urang sorangan. Salaku conto, moal aya perawatan médis rencanana, "saur saurang pamaén Jeune Afrique. Sumber ieu ogé nyatakeun yén 7 000 euro pilihan bonus parantos dijanjikeun ka aranjeunna, sateuacan ngirangan ahirna ka 3 000 euro. Tapi teu aya dokumen atanapi perjanjian tinulis anu tiasa ngabuktikeun éta.

Dugi ka harita, pamaén parantos nampi jumlah konyol kirang ti 1 000 euro sareng urang naékkeun ka 3 000, saur Menteri Olahraga.

"Teu aya perjanjian ditulis anu mastikeun 7 000 euro. Teu aya masalah ngeunaan bonus, pamaén nampi jauhna jumlah hina tina 1 000 euro sareng kami naékkeun ka 3 000 ", nyatakeun Paulin Danho, Menteri Olahraga, dihubungi ku Jeune Afrique.

Sareng terang: "Dina persiapan di Itali, federasi parantos dijadwalkeun, di Malaga, Spanyol, pertandingan anu henteu rencanana. Janten urang kedah nganggo duit bonus pikeun ngabiayaan perjalanan ieu. Pugasan perbendaharaan Ivoryani anu ngiringan tim éta kedah uih deui ka Abidjan mésér dana. "

"Kabéh bonus bakal dibayar"

Otoritas Ivoria nyandak kaayaan éta sacara serius, sareng ceuli anu prihatin saatos naroskeun kana patarosan premiums. "Stor perbendaharaan mulih ti Abidjan dinten Rebo atanapi Kemis. Nalika balikna, sadayana premium bakal dibayar, "saur menteri.

Di Côte d'Ivoire, skandal olahraga olahraga biasana rusak salaku pendekatan kompetisi internasional. Pérésasi, baheula, parantos dituduh nyita premi sukan olahraga. Upami waragad pamilihan 3 Euro saé-leres dibayar ka pamaén, Gajah janji janji badé ka China pikeun bersaing dina Kejuaraan Dunia. Aranjeunna teras bakal mekar dina grup A, bareng sareng Polandia, Venezuela sareng China.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique