India: Pakistan nyobian nyebarkeun sacara umum India sareng PBB, mendakan sababaraha taker | Warta India

NEW DELHI: Sanaos Pakistan milarian surat pikeun rapat rapat Déwan Kaamanan PBB ngeunaan J&K, upaya panganyarna pikeun ngajabarkeun masalah éta henteu kéngingkeun momentum. Kanyataan yén Islamabad nyauran rapat darurat "resmi" sareng hak nampilkeun pandangan na malah pikeun ngarékam menit-rapat rapat tiasa mendakan sababaraha panak di Déwan, anjeun diajar.
Nyatana, Déwan henteu acan kantos ngadatangan rapat sapertos kitu.
Masalah Pakistan dina Déwan beuki parah Russie reiterated dukungan na pikeun India, nyarios yén teu aya alternatif tapi pikeun ngabéréskeun sengketa antara India sareng Pakistan ngalangkungan cara politik sareng diplomatik. Menteri Luar Rusia Rusia Sergei Lavrov nepikeun pesen ieu ka pasangan Pakistan na, Shah Mahmood Qureshi, dina paguneman telepon teu lami saatos anjeunna nyerat surat anyar ka Déwan Kaamanan ngagero pikeun rapat Rapat. urgency, nyatakeun yén moderasi Pakistan teu matak bingung sareng kalemahan India. .
"Wawakil Rusia ka Bangsa-Bangsa taat kana posisi anu réaksi ieu," saur Moscow saurna ngobrol, ku pamundut Islamabad.
Rusia henteu ngan ukur anggota permanén tina Déwan Kaamanan PBB, tapi ogé bakal janten Présidén Déwan bulan payun. Moscow parantos langkung kabuka dina ngadukung India ti nagara sanés dina P-5. Dina hiji pernyataan awal 9 Agustus, anjeunna ngungkabkeun yén pembatalan status khusus J&K sareng panyusunna ogé bagian tina UUD. Perancis, anggota permanén anu sanés, tetep cicingeun kana masalah ieu dugi ka ayeuna.
Dina surat katilu na ka Déwan Kaamanan Persatuan Bangsa-Bangsa dina minggu ayeuna, Qureshi parantos naroskeun rapat penting dina masalah éta Kashmir negeskeun yén parantos aya "laporan dipercaya" anu puluhan demonstran henteu bersenjata parantos "diperkosa adegan". anu curfew pangperangan "" tiwas dina syuting anu nyababkeun ku pasukan kaamanan India.
Pajabat India ngajelaskeun klaim Pakistan salaku propaganda ngaluarkeun informasi palsu.
Sing penting, Pakistan tampil jaga pikeun serangan téroris mungkin dina J&K, sareng Qureshi nyarioskeun dina suratna naon anu anjeunna nyebat operasi fiksi dina bendera India pikeun nganyahokeun "krisis anu anyar sareng Pakistan". Nalika politikus Pakistan sering nyarios sacara umum ngeunaan operasi panji palsu, Islamabad parantos diangkat sacara resmi dina Déwan Kaamanan.
Numutkeun kana versi Pakistan ngeunaan bursa sareng Rusia, ieu "kamungkinan bendera palsu" di India ogé diusir ku Qureshi sareng Lavrov. Perdana Menteri Pakistan Imran Khan ngingetkeun India dina minggu kamari yén serangan-Pulwama anu anyar tiasa lumangsung salaku hasil tina kaputusan India ngabatalkeun status khusus J&K.
Otoritas India ngajelaskeun klaim Qureshi salaku usaha anyar ku Pakistan pikeun nampilkeun gambar anu ngareureuwas tina hubungan antara dua nagara sareng ngajantenkeun campur tangan kakuatan anu hébat.
Dina surat ka Pupuhu Déwan Kaamanan PBB, Qureshi nyebatkeun dinten Salasa yén rapat darurat penting pikeun nguji kaayaan anu nyababkeun tina "tindakan anyar anu nyerang ku India" anu cenah ngawujudkeun ancaman pikeun perdamaian sareng kaamanan internasional. sareng tujuan sacara unilaterally dina ngarobih struktur demografi wilayahna, sedengkeun ngalanggar hak-hak dasar rakyat Kashmiri.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India