India: Perdana Menteri Modi nganteurkeun pidato I-Day kagenep berturut-turut | Warta India

Cirebon: Perdana Mentri Narendra Modi dina Kemis bakal nganteurkeun pidato kagenep padeukeutna dina Poé Kamerdikaan. Éta kudu méréskeun seueur masalah mimitian ti kaputusan bersejarah pamaréntahanna dina Jammu sareng Kashmir ka nagara. ékonomi, naon ogé anu bakal jadi alamat kahijina saatosna kakawasaan sareng amanah anu ageung.
Modi nganggo alamat Agustus 15 pikeun ngumumkeun program unggulan pamaréntahan na, sapertos "Swachh Bharat," "Ayushman Bharat," sareng misi rohangan anu munggaran di India, sareng nampilkeun ulasan pagelaran pikeun nyorot kamekaran nagara. kasampak.
Kasuksésan luar biasa BJP dina pamilihan parlemén anu ka pengker, dituturkeun ku kasuksésan dina ngarengsekeun program kontroversial tapi dasar dasar pembatalan tina status khusus Jammu sareng Kashmir handapeun [Article 3709005] parantos netepkeun tempo téma na pidato, pimpinan partai percaya.
Dina biantarana pikeun bangsa minggu kamari, anjeunna ngajamin penduduk pangembangan lebak sareng perdamaian, bari milari ngabatalkeun pikahariwang tina kaputusan pamaréntahanana ngaleungitkeun status khusus nagara sareng nagara. ngabagi kana dua wilayah Uni.
Kaayaan di Kashmir jauh tina normal kusabab ukuran kaamanan sareng larangan dina komunikasi.
Ieu bakal pidato kagenep Modi dina Agustus 15, sajumlah sami sareng alamat Jalan Raya Benteng de ku Atal Bihari Vajpayee mimitina ngan ukur perdana menteri sanés BJP. Vajpayee parantos ngadamel genep pidato berturut-turut antara 1998 sareng 2003.
Nyanghareupan oposisi anu henteu kéngingkeun tangtangan anu serius pikeun hegemoni BJP sareng kéngingkeun kakawasaan Modi kalayan mayoritas anu langkung ageung tibatan kameunangan anu nyababkeun dina 2014, seueur anu yakin anjeunna tiasa nyandak kasempetan ngumumkeun pembaharuan atanapi ngalakukeun konsési ka bagian anu béda. tina masarakat.
Sababaraha ogé percaya yén Modi tiasa narékahan pikeun méréskeun masalah ngeunaan turunna ékonomi.
Anjeunna sering nyauran tradisi budaya sareng spiritual anu beunghar India pikeun ngadorong dukungan pikeun sababaraha proyék karesepna - ti kabersihan dugi ka pamunduran bunuh awéwé, tapi waktos ieu tiasa janten péngkolan tina konservasi cai, mangrupikeun masalah anu anjeunna parantos prioritas kadua.
Sababaraha pamimpin BJP nyatet yén unsur kejutan sering ditandaan pidato Perdana Menteri sareng yén biantara Poé Kamerdikaan henteu bénten.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India