DRC: kontroversial ngeunaan pamisahan mayar kanggo anggota pamaréntahan kaluar - JeuneAfrique.com

Perdana Menteri kongolés Bruno Tshibala. © V.Fournier / JA

Sadaya anggota pamaréntahan kaluar nampi sadaya mayar paréntahan na, kalebet para menteri 19 anu masih kalungguhan. Upami kontroversial éta nyababkeun rahayat dina masarakat sipil, kelas pulitik nyumput éra pisan.

Nalika sagalana sigana nunjukkeun yén di DRC. rundingan panjang sareng hésé pikeun pembentukan pamaréntahan parantos tungtungna parantos lebet kana bumi, genep bulan saatos peresmian Felix Tshisekedi, éta mangrupikeun kontroversi anu bakal janten pamaén utama dina pamandangan pulitik Kongo. Sareng khususna anggota pamaréntahan anu kaluar. Numutkeun inpormasi kami, dimungkinkeun - kalebet jalma anu parantos mundur ti saprak - parantos nampi sadaya pamayaran parantos séwang-séwangan, sedengkeun tim anyar henteu acan diangkat.

Masing-masing 59 menteri - kalebet 19 anu ayeuna masih kalungguhan, kalolobaanana parantos mundur pikeun Senén atanapi Majelis - nampi sasarengan gaji genep bulan. Dina laju 15 000 dolar sabulan, unggal menteri nampi jumlah amplop dolar 90 000. Pamasangan mimiti tina jumlah ieu parantos parantos dibayar ka aranjeunna dina bulan Désémber 2018, di tengah-tengah pasca pamilihan. Bagian kadua diperyogikeun ka aranjeunna antara 1er sareng Agustus 12, kalayan kendaraan.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique