Réaktor nuklir anu pantes NASA atos siap ngapung ku 2022 - BGR

Dinten ieu, para ilmuwan ngimpi ngiringan padumukan sadinten di bulan komo di Mars, dimana panalungtikan tiasa dilakukeun sareng dimana wisatawan manusa tiasa hirup aman salami bulan atanapi taun. Ngadamel impian ieu mangrupikeun kanyataan bakal butuh seueur padamelan sareng salah sahiji masalah anu paling mencét nyaéta énergi.

Dinas Tenaga sareng NASA yakin yén énergi nuklir tiasa janten solusi, sareng yén réaktor fisi réaksi protésip parantos nunjukkeun jangji dina tés di Bumi. Ayeuna, sakumaha dilaporkeun Space.com JAS nyangka éta tiasa gaduh réaktor épéker ngalayang anu siap dijalankeun ti 2022, anu langkung lami ti NASA bakal siap ngirim manusa ka bulan, sumangga waé Mars

"Kuring nganggap urang tiasa lakukeun dina tilu taun sareng siap ngapung," saur Patrick McClure, manajer proyék Kilopower salila presentasi dina bulan Juli. "Kuring pikir tilu taun mangrupikeun deadline anu lumayan pisan."

Ngahasilkeun énergi tina réaksi fisi dina ruang sakedik sapertos uih deui ka Bumi, atanapi sahenteuna ogé Menteri Energi percaya. Sadaya anu diperyogikeun nyaéta kamampuan nangkep panas anu dipisahkeun tina perpisahan atom sareng ngarobah kana énergi listrik nganggo motor. Anjeun kaleungitan seueur konvérsi - saleresna, dina uji-taun mimiti, réaktor Kilopower ngan ukur nunjukkeun efisiensi 30% - tapi éta langkung éfisién tibatan sumber listrik nuklir anu dianggo dina sababaraha mesin NASA, kalebet rovers Mars na.

Téknologi Kilopower bakal diwangun kalayan umur 15 diperkirakeun taun, nyungkeun sahenteuna hiji kilowatt listrik listrik anu tiasa dianggo pikeun naon waé anu diperyogikeun. Sawatara reaktor ieu diperyogikeun pikeun nyayogikeun énergi anu cukup pikeun misi jangka panjang di alam sanés, tapi mungkin yén réaktor khusus ieu ngagaduhan peran utama dina misi hareup ka Mars sareng saluareun.

Sumber Gambar: NASA [19659009]! fungsi (f, b, e, v, n, t, s)
{Mun (f.fbq) balik deui; n = f.fbq = fungsi () {n.callMethod? n.callMethod.apply (n alesan): n.queue.push (alesan)};
lamun f._fbq = n (f._fbq!); n.push = n; = N.loaded! 0; n.version = '2.0';
n.queue = []; t = b.createElement (e); t.async =! 0;
t.src = v; s = b.getElementsByTagName (e) [0];
s.parentNode.insertBefore (t, s)} (jandela, dokumen, 'Aksara'
'Https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');
FBQ ( 'init', '2048158068807929');
FBQ ( 'lagu', 'ViewContent');

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR