Pilari upami gambar teu gratis royalti dina Gambar Google

Alat search gambar Google hususna efektif. Ku ngaliwat tab "Gambar" tina panyungsi, pilihan sababaraha ratus gambar diusulkeun. Tetep katingal upami kaayaan tiasa dimangpaatkeun.

Pariksa sumber gambar

Henteu aya indikasi hak anu aya hubunganana sareng poto atanapi ilustrasi anu disebatkeun ku milih gambar tina halaman hasil pamilarian. Mung pesen peringatan ngingetkeun yén "gambar tiasa hak cipta. Tautan "mendakan deui" nuju ka pusat bantuan hak cipta sareng eusi atikan. Tapi euweuh ngeunaan kaayaan tinangtu gambar dina patarosan. Hiji-hijina inpormasi anu sayogi nyaéta sumber di mana potona dijalankeun. Ieu parantos masihan tanda indikasi. Surat kabar, situs wéb perusahaan atanapi komunitas jarang nawiskeun kontén.

Kumaha cara mendakan gambar anu tiasa dianggo?

Anjeun kedah nganggo fungsi "Alat" anu aya dina kolom milarian Gambar Google.

Dina ménu énggal ieu, angkat kana tab "Benerna nganggo" anu ngamungkinkeun pikeun ngencengi pamilihan gambar ku cara diurutkeun:

  • gambar anu teu kabérés ku lisénsi;
  • dipake deui sareng modifikasi diidinan;
  • dipake deui diidinan;
  • dipake deui sareng modifikasi diidinan pikeun henteu aya tujuan komérsial;
  • dipake deui diidinan tanpa tujuan komersial.



Béda antara "hak-hak" sareng "bébas tina dianggo"

"Royalti Gratis" henteu hartosna yén gambar teu ngagaduhan hak. Kacuali dina hiji hal, éta tina domain publik anu nyaruaan hasil anu langkung ti langkung taun 50. Tapi mun kitu, sering pisan, gambar ngasuh hak-hak pangguna dijelaskeun dina lisénsi.

Kategori lisénsi utama pikeun gambar

  • Hak dibagikeun. Éta mangrupikeun anu masihan ijin pikeun nyebarkeun gambar dina blog na, situsna, jaringan sosial na.
  • Hak pikeun adaptasi. Urang tiasa ngarobih gambarna.
  • Paternity. Kedah urang nyebut panulis gambar atanapi henteu?
  • Bagikeun sami. Upami anjeun ngagunakeun gambarna, sanaos anjeun parantos ngarobih, anjeun kedah masihan hak anu sami waé sakumaha anu asli.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.commentcamarche.net/faq/52073-image-libre-droit-google-images