Kaniuhan tina Présidén Komisi Uni Afrika saatos maotna Duta Kameréa ka Étiopia

Duta Kameronia ka Étiopia maot di ibukota Étiopia dina Minggu Minggu 11 Agustus 2019 ti wabah panyawat Leickenparle.com diajar tina sumber média.

Jacques Alfred Ndoumbe Eboule - DR

Duta Kameronia ka Étiopia sareng Uni Afrika Jacques Alfred Ndoumbe Éboulè, ogé mangrupikeun perwakilan Kameronesia ka Komisi Ékonomi Édisi Nasional pikeun Afrika (ECA) anu Sekretaris Eksekutif nyaéta Cameroonian Vera Songwé. Anjeunna mangrupikeun dekan kor diplomatik di Addis Ababa sareng parantos nyayogikeun di ibukota Étiopia salami sewelas taun.

"Éta kalayan kasedihan sareng duka anu kuring parantos diajar ngeunaan maot dinten ieu Duta Kamerun ka Uni Afrika sareng Dekan Umum, Jacques-Alfred Ndoumbè Eboulè. Salam takziah ka PR Paul Biya, kulawargana sareng masarakat Kameronia, "nyerat korsi komisi AU, Moussa Faki Mahamat.

Biografi Jacques Alfred Ndoumbe Eboule

Jacques Alfred Ndoumbe Eboule lulusan Institut Hubungan Internasional Kamerun di 1992. Anjeunna parantos nyiapkeun sareng nampi dina waktos anu sanés tesis doktor dina Ilmu Politik anu dirojong dina 1992, di handapeun arahan Albert Bourgi dina téma "Kasuksesan Présidén di Sub-Saharan Afrika sareng kasabaran kabijakan luar negeri: pangalaman Kamerun 1982-1990" Anjeunna ngagaduhan karir anu beunghar dina aparat diplématik Kamerun

Anjeunna ngamimitian karirna salaku diplomat di kapala organisasi internasional Departemen Luar Negeri. Dina 1997, anjeunna janten timbalan sutradara badan PBB dina pamimpin PBB sareng gawé non-pamaréntah. 2 Januari 2002, mangrupikeun tim anu ditugaskeun ka misi permanén Kamerun ka PBB dina kaayaan Martin Belinga Eboutou. Anjeunna pembimbing munggaran. Kamerun ngajadi présidén Déwan Kaamanan PBB.

Para diplomat janten duta besar

17 April 2006, anjeunna janten penaséhat menteri di Kedubes Kamerun di Brussel. Nalika pupus Duta Besar Isabelle Bassong, anjeunna bakal nanggung jawab perwakilan diplomatik kompeten ieu di nagara-nagara Benelux (Bélgia, Walanda sareng Luksemburg). Kusabab Pebruari 2008, karir diplomatik anjeunna terang prestasi penciptaan kalayan janjian di Addis Ababa. Anjeunna didamel 11 taun sareng 6 bulan. Anjeunna maot dina 15 dinten ulang taun na 62è saprak anjeunna ngalahir Agustus 27 1957.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lebledparle.com/societe/1108785-diplomatie-les-condoleances-du-president-de-la-commission-de-l-union-africaine-suite-au-deces-de-l-ambassadeur-du-cameroun-en-ethiopie