Tanzania: Ledakan Tanker Meunang beurat dina Paeh 82 - JeuneAfrique.com

Anggota tina pasukan kaamanan Tanzanian ngawaskeun bangku tina lori tanker anu parah, anu ngabeledug ngabalukarkeun puluhan maotna di antawis para anu ngalangkungan-nyobian ngudag, 10 Agustus 2019, di Morogoro. © STRINGER / AFP

Catetan tina ledakan tanker di Tanzania nyaéta Rebo 14 Agustus tina 82 maot, saatos maot saprak Senén wengi tina tujuh urang anu tiwas alatan parna anu parah, saur sumber ti rumah sakit.

"Genep maot anu maot kamari (Salasa)," juru carios Aminiel Aligaesha, juru bicara Rumah Sakit Dar Dar Salaam Nasional saur Rebo.

"Urang ayeuna parantos (di Rumah Sakit Nasional) 32 anu luka, anu 17 parawatan dina intensip. Kami teraskeun berjuang sakedik-dugi ka urang tiasa nyalametkeun jiwa anu cilaka, "tambah anjeunna.

Komisi Pertanyaan

Musibah kasebut kajantenan dinten Saptu di Msamvu, tempatna sababaraha 200 km kuloneun ibukota ékonomi Dar es Salaam. Korban mangrupikeun supir taksi motor sareng paningal disedot tina bahan bakar anu ngalir tina beurat beurat bari nyoba nyegah motor, saur saksi.

Perdana Menteri Kassim Majaliwa ngumumkeun Minggu ngadegna komisi panalungtikan pikeun netepkeun upami salah sahiji atanapi seueur lembaga parantos gagal dina tanggung jawabna dina ngokolakeun musibah ieu. Komisi diperkirakeun nyieun kesimpulan kahijina dina Jumaah.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique