DRC: Tinjauan pers Cina dina Rebo ieu 14 Agustus - Afrika

- Perawatan tina virus Ebola, édisiasi di Kamentrian Perencanaan sareng pembentukan pamaréntahan mangrupikeun topik anu dilakukeun dina judul isuk ieu di Kinshasa.

«Program darurat Felix Tshisekedi: Misterius ngeunaan hutang AS $ 100», judulna POTENTIAL. Diluncurkeun sareng kipas angin anu saé, 2 Maret 2019, dina Tempat de l'Echangeur, program darurat Kepala Negara, Felix Tshisekedi terus di juru béda Républik, catetan confrere. "Asalna dirancang pikeun amplop 488.145.306 Usd, program ieu panasaran diangkat ka 600 juta Usd. Wahyu kasebut minangka duta besar kepala nagara, ngajak akhir minggu ka acara siaran ramo di Top Congo FM, "saur koran. Pembiayaan rencana ieu ngalaksanakeun seueur patarosan, kamandang kana tabloid.

"Upami 400 juta Usd asalna tina Perbendaharaan, ngalawan 100 juta Usd sareng pangaruh hutang anu dikontrak ku nagara Congolese. Saha anu utangan? Dina kaayaan naon waé éta dikontrak? Misterius! Kacarios na poean. Dina nami redivability, palu koran, kantor présidén Républik wajib netelakeun enigma ieu.

Dina daptar politik, THE FUTURE judulna: "Pembentukan pamaréntahan: Kabila ngajadikeun sadayana satuju". Nalika daptar "ministrables" ngajantenkeun Perdana Menteri sateuacan nyerah anjeunna ka Présidén Républik, Felix Tshisekedi, pikeun janjian, nyerat poéan, otoritas moral FCC, Sénator Joseph Kabila papanggih kamari, dina tempatna tina GLM, pamimpin kelompok politik FCC ogé menteri poténsial, nyerat L'AVENIR. "Salami rapat ieu, tilas kapala nagara kedah ngaleutkeun sagala bédana timbul tina distribusi kalungguhan menteri di antawis anggota Barisan Umum Kongo," panginten masa depan.

Masih dina catetan latihan pamaréntah, judulna judul mingguan: "PALU-Gugus di tempatna lebet: Lugi gantung, Lokondo sareng Mutiri teu paduli". Présidén Partai Lumumbis Bersatu sareng Partai Pulitik Bersatu (PALU-A), Gizenga Lugi, ngagantung MPs Elvis Mutiri sareng Henri Thomas Lokondo masing-masing 1er sareng Wakil Présidén 2 anu keunn ​​tina parpol nyatakeun partai politik, ngajelaskeun tri-minggon. "Ngagabung dina telepon, MP Henri Thomas Lokondo ngan saukur seuri. "Kuring parantos kabejakeun ka Pak Wartawan. Urang bakal meta isukan. Sadaya ieu kusabab kami nyacat daptar anu aranjeunna masangkeun ka FCC, "saur wakil kapilih Mbandaka anu nyatakeun anjeunna henteu kenging teuing ku kaputusan ieu," 'tiasa dibaca dina kolom AFRICANEWS.

Dina hiji subyek anu lengkep, CONGO NEW waspada: "Skandal di Kamentrian Perencanaan: Menteri Jean-Pierre Zekpele" ngelek "premium tina kolaborator". Menteri sementara pikeun Perencanaan, Jean-Pierre Zekpele bakal ngaluarkeun premium tina tilu suku Biro Census Tengah (BCR), ngumumkeun CONGO NEW. "Ieu mangrupikeun bonus tina saratus agén anu bakal diturunkeun ku menteri. Peringatan anu kamari dipasihkeun, Salasa 13 Agustus 2019 ku sumber anu caket ka portopolio ieu. "Nyerat koran. Anggota kabinét kagét ka karancang menteri sareng nyauran Présidén Républik, Felix Tshisekedi anu ngadamel aturan hukum perang utama.

Dina réspon kana kasakit virus Ebola, HENTEES DES AS AS: "Saatos langkung ti saratus maotna, Ebola: tungtungna, perlakuan anu efektif". Kamari, tim réspon anu dipimpin ku Dr. Jean-Jacques Muyembe, ngintunkeun dua pasien diubaran ku MAB 114 sareng REGN-EB3 di Rumah Sakit Goma, lapor koran. "Warta anu saé pisan pikeun Congolese sareng tatanggana di nagara-nagara anu wawatesan. Ahirna, kasakit Ebola anu dahsyat ayeuna éléh, berkat ubar anu dikembangkeun ku National Institute for Biomedical Research (INRB) kalayan dukungan National Institute of Allergic and Infectious Diseases (NIAAD) National Institutes Amérika Serikat. Naha urang tiasa maca.

Sumawona, CONGOLESE PRESS AGENCY (ACP) ngalaporkeun dina buletin poé Rebo ieu yén Panaséhat Husus anu ngawasa Digital, Dominique Migisha, ditepikeun ka Présidén, Félix Tshisekedi, draf tina Rencana Digital Nasional, nunjukkeun jasa komunikasi Présidén Républik, dilaksanakeun ku panginepan.

Dido Nsapu & Gisele Mbuyi


(DNK / GM / Sumuhun)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo