Hiji budak anu dilahirkeun pireu nguping indungna nyarios "Kuring bogoh ka anjeun" pikeun waktos anu 1ere saatos pamariksaan susukan

Naha henteu pikaresepeun tiasa ngadangu! Hanjakalna, urang sering hilap yén ieu teu dipasihkeun ka sadayana. Walungan A'deja Saja lahir pireu tapi hatur nuhun kana téknologi anyar, anjeunna tiasa ngadangu naon anu kajantenan di sakitarna pikeun anu pertama dina yuswa umurna.

Hiji budak anu dilahirkeun pireu nguping indungna nyarios "Kuring bogoh ka anjeun" pikeun waktos anu 1ere saatos pamariksaan susukanpixelheadphoto digitalskillet / Shutterstock.com

Pikeun kulawargana, éta mangrupikeun waktos anu saé anu kedah disayogikeun, tapi pikeun éta mojang, éta pangalaman anu luar biasa ngadangu indungna nyarios "Kuring bogoh ka anjeun" pikeun anu munggaran pisan.

Nalika A'deja nampi implan kokotor na, anjeunna henteu terang naon anu bakal nyangka. Nalika anjeunna mimiti ningal sora-sora di sabudeureuneun anjeunna, anjeunna tetep langkung prihatin, hayang pisan nyerep sadayana.

Hiji budak anu dilahirkeun pireu nguping indungna nyarios "Kuring bogoh ka anjeun" pikeun waktos anu 1ere saatos pamariksaan susukan© WFTS Tampa Bay

Shelly Ash, pamirid sareng koordinator tim implan cochlear di Rumah Sakit Pediatric Johns Hopkins, kagungan I dipedar yen budak tiasa beda-beda reaksi:

Kadang-kadangna ceurik sabab éta ngan ukur komunikasi komunikasina, batur seuri sabab sigana teu masuk akal ka aranjeunna.

A'deja ngagaduhan réaksi anu hebat. Anjeunna nampi sadayana. Aya momen anu indah ieu nalika urang tiasa ningalikeun dina wajahna yén anjeunna sadar kana sora na, panonna disihir.

Hiji budak anu dilahirkeun pireu nguping indungna nyarios "Kuring bogoh ka anjeun" pikeun waktos anu 1ere saatos pamariksaan susukan© WFTS Tampa Bay

Indung anak urang, Patricia Shaw, nyangka yén mujijat nyata:

Kuring réngsé dina lawon. Éta endah pisan pikeun urang sadayana.

Kami sadayana nganuhunkeun pisan sareng hatur nuhun unggal dintenna pikeun masihan kasempetan ieu.

Moal lami deui saatos nampi implan dirina, sakedik A'deja mimiti ngembangkeun minat musik sareng jogét. Unggal-unggal waktosna nguping lagu, anjeunna henteu tiasa mantuan tapi mindahkeun, dibawa ku lagu. Indungna nyarioskeun yén anjeunna mangrupikeun anak anu panasaran sareng petualang, sareng yén sipat ieu langkung-langkung dibaca saatos nampi implan.

Naon implan koklear?

Shelly Ash ngajelaskeun yén anjeunna parantos damel sareng téknologi jinis ieu pikeun langkung ti 30 taun. Hebohna uninga yén seueur budak pireu tiasa ngadangu nganggo alat ieu.

Hiji budak anu dilahirkeun pireu nguping indungna nyarios "Kuring bogoh ka anjeun" pikeun waktos anu 1ere saatos pamariksaan susukanDora Zett / Shutterstock.com

Kusabab mimiti implan kokotor dina taun 70, panerapan basa lisan parantos nyirorot sareng ningkat. Neuroprostésis ieu implanted bedah sareng ngarobih sora jadi sinyal listrik anu merangsang saraf auditory. Di Amérika Serikat, ngeunaan 58 000 alat ieu parantos aya ngawarah pikeun dewasa sareng 38 000 barudak.

Hiji budak anu dilahirkeun pireu nguping indungna nyarios "Kuring bogoh ka anjeun" pikeun waktos anu 1ere saatos pamariksaan susukanstein3d - anatomi online / Shutterstock.com

Sanaos aranjeunna ditampi kalayan sumanget pisan ku komunitas ilmiah, implan kokotor terus nyiptakeun kontroversi dina sababaraha jalma anu cacad pendengaran anu ningali téknologi ieu janten penghinaan masarakat umum.

Masih, saé terang yén élmu tiasa nawiskeun jalma cacad pendengaran kasempetan pikeun resep seueur sora anu ngurilingan aranjeunna.

Artikel ieu mimiti mucunghul FABIOSA.FR