India: Shah Faesal liren ngalayang di Turki, ditahan | Warta India

NEW DELHI: Perwira Kaamanan dicekel Rebo pupuhu Parté Gerakan Popular J& K Shah Faesal di bandara Cirebon saencan anjeunna angkat ka kalkun . Tilas petugas IAS ngancik politikus dikirim deui ka Srinagar teras ditahan di handapeun Akta Kasalametan Umum (PSA).
Nalika pejabat tetep jempé, salah sahiji sumber nyarios yén Faesal aya daptar daptar 10 lembaga Kashmir anu dikendalikan ku Kashmir sareng individu sareng parantos ngajak imigrasi pikeun ngingetkeun aranjeunna ngeunaan rencana perjalanan. Éta kawas jam tangan informal, petugas ngajelaskeun.
Imigrasi micu waspada nalika Faesal dikintun-subuh énjing-énjing nalika mariksa pikeun penerbanganna ka Istanbul ka terminal 3. Agén intelijen ngajak anjeunna henteu neraskeun lalampahanana. Sél pulisi khas Cirebon ogé katingal dina situs. Anjeunna dipenta nyandak penerbangan Indigo pikeun balik deui ka Srinagar, dimana lumangsungna hukum dibuka.
Faesal, anu parantos ngawangun partai politik saatos mundur ti jasa sipil, ayeuna ditaroskeun ku agénsi pikeun terang rinci ngeunaan perjalanan na ka Turki dina iklim tegang anu aya di lebak saatos ditarikna status khusus ka J & K, disayogikeun ku artikel 370 .
Faesal ngaluncurkeun kontroversi anu nyatakeun yén Kashmir ngalaman hiji pamisahan "teu pernah terjadi" sareng yén dalapan juta pendudukna "parah" sapertos anu kantos.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India