Saatos kémoterapi sareng mastéktomi ganda, anjeunna diajar yén diagnosis kanker éta salah

Diajar yén anjeun ngagaduhan kanker payudara mangrupikeun warta anu paling awon, upami upami diagnosis nunjukkeun yén éta "panyawat négatip".

Saatos kémoterapi sareng mastéktomi ganda, anjeunna diajar yén diagnosis kanker éta salahAquarius Studio / Shutterstock.com

Naon kanker payudara négatip panyawat?

Numutkeun loka BreastcancerOrg, anu disebut "triple négatip" kanker payudara teu gaduh reséptor éstrogén, reséptor prostrogen atanapi protéin HER2. Hadir dina 10 di 20% tina kasus, biasana mangrupakeun kanker anu langkung agrésif.

Saatos kémoterapi sareng mastéktomi ganda, anjeunna diajar yén diagnosis kanker éta salahGambar Titik rajékan / Shutterstock.com

Carita Sarah

Dina yuswa 25 taun, Sarah Boyle diajar kalayan prihatin yén anjeunna ngalaman panyawat kanker payudara négatip. Warta anu dahsyat ieu murag dina 2016 nalika anjeunna aya di Rumah Sakit Royal Stoke University teu lami saatos lahirna anak kahijina.

nu sapopoé StokeSentinel ngungkabkeun yén Sarah teu ngagaduhan pilihan tapi pikeun nyanghareupan panyakit: anjeunna ngalaman kémoterapi sareng masectomy ganda pikeun nyegah sumebarna kanker.

Henteu dugi ka Juli 2017 yén dokter di rumah sakit janten sadar kana kasalahan utama: biopsi of Sarah parantos kacatet kirang sareng awéwé éta henteu leres kanker. Anjeunna hapunten kabingungan anu serius ieu, tapi Sarah prihatin pisan ngeunaan akibat tina perlakuan beurat anu parantos dialam ku anjeunna.

Anjeunna sieun, contona, yén implan payudara anjeunna bakal ngalaan waktosna kana résiko anu langkung luhur tina penderita kanker, teu aya ogé trauma psikologis tina tés sapertos kitu.

Anjeunna ogé nyebatkeun halangan sanés anu disababkeun ku sadayana prosedur ieu teu aya gunana, sapertos henteu sanggup nyusuhan orokna pikeun 7 bulan.

Sarah ngajelaskeun pangalaman ieu salaku "sesah pisan":

Diajar yén kuring ngagaduhan kanker uih, tapi kedah tahan kana sadaya pangobatan sareng operasi pikeun nyarios ka hareup yén éta henteu diperyogikeun nyaéta traumatis.

Anjeunna ngajelaskeun yén anjeunna hoyong bagikeun carita na di harepan yén euweuh anu sanésna kedah tahan kana hal anu sami.

Sababaraha tips pikeun ngadukung jalma anu dipikacinta ku kanker

Diagnosis kanker pisan hésé ditampi. Lamun salah sahiji anu anjeun dipikacinta nandangkeun panyakit ieu, anjeun panginten heran kumaha ngabantosan. Ieu sababaraha tip ti situs WebMD:

  • Nyiapkeun keur wanda sareng paripolah robah dina jalma anu sangsara;
  • Ajak aranjeunna tetep aktif sareng ngurus aranjeunna saloba mungkin;
  • taroskeun ka anggota kulawarga anu sanés pikeun ngalakukeun naon anu aranjeunna tiasa bantosan, bahkan upami nembé ngupingkeun.

Saatos kémoterapi sareng mastéktomi ganda, anjeunna diajar yén diagnosis kanker éta salahAfrika Studio / Shutterstock.com

Diagnosis Sarah salah, tapi rébuan jalma nalangsara ku panyawat ieu sareng peryogi sagala dukungan anu aranjeunna tiasa. Upami aya jalma dina kulawarga anjeun dina kaayaan ieu, coba janten hadir.

Artikel ieu mimiti mucunghul FABIOSA.FR