pikeun forum taunan pikeun nyorong investasi iklim di Afrika

(BANK PEMBANGUNAN AFRICAN) - Bengkel Internasional ngeunaan Pelaksanaan Proyék Pelaburan pikeun Ngurangan émisi tina Penebangan Hutan sareng Degradasi Hutan (REDD +) di Afrika, diayakeun tina 13 dugi 15 Agustus 2019 ka. Abidjan. Ahli dina ngokolakeun leuweung sustainable ti nagara-nagara Afrika 18 parantos komitmen pikeun pangatur forum investasi REDD + taunan pikeun ngerjakeun dana kanggo ngarobih iklim di buana.

Sababaraha 60 ahli Afrika REDD + anu milu dina bengkel ngadopsi "Abidjan Resolusi", anu ogé mromosikeun kreasi sareng pangropéa jaringan para ahli Afrika ngeunaan REDD +. Salaku tambahan, aranjeunna nyarankeun promosi mékanisme bursa nagara-ka-nagara, partisipasi séktor swasta di REDD + sareng sebutan titik fokus jaringan di lima daérah Afrika.

Phillips Gareth (poto), kapala divisasi Perubahan Iklim Bank Development Afrika sareng Dinas Pertumbuhan Héjo, ngarep-arep ningali palaksanaan gancang tina résolusi bengkel, anu mangrupakeun hasil anu pikaresepeun. " Bank di dieu pikeun ngadukung usaha anjeun. Kami hoyong ngabantuan ngagampangkeun aksés langsung anjeun pikeun kauangan iklim sareng kami bakal ngabantosan mendakan dana kanggo ngadukung program nagara "Anjeunna ditambahkeun.

Perwakilan tina Badan Kerjasama internasional Jepang (JICA), mitra bengkel, Koiro Fujino ngabagéakeun séntral anu seru dina bengkel éta. " Ieu kahiji waktos kuring parantos tepang sareng ahli Afrika ngeunaan REDD + babarengan. Ieu mangrupikeun léngkah munggaran sabab urang kedah seueur ngalakukeun pikeun maju. Kami siap ngadukung nagara-nagara Afrika dina perang ngalawan parobahan iklim Saur Fujino.

Pikeun bagian na, Juan Chang, Spesialis Utama di Leuweung dan Pangangguran Lahan di GCF, ngaharepkeun para pamilon ayeuna bakal ngagaduhan pamahaman anu langkung saé kumaha Dana éta tiasa dianggo. "Parantos janten pangalaman anu pikaresepeun pikeun nuturkeun séntral anjeun ... Kami ajak anjeun teras-teras ngamajukeun agenda REDD + anjeun, sabab sanaos tangtangan, urang ningali hasil awal," saur Chang.

« Bengkel ieu ngawenangkeun nagara urang supaya dilengkepan leuwih hadé pikeun ngakses sumber Dana Héjo Hijau. Kalawan babarengan kedah urang nyangking sora Afrika kana kaputusan pikeun pembiayaan palaksanaan REDD + ", Saur Perfect Kouadio, penaséhat teknis, ngagambarkeun Menteri Lingkungan Ivorian sareng Pangwangunan Sustainable, Prof. Joseph Séka Séka.

« Dialog antar-Afrika sareng stakeholder masih diperyogikeun pikeun ngahontal tujuan pikeun ngirangan gas rumah kaca. Côte d'Ivoire bakal teras-terasan maénkeunana dina ngalaksanakeun usul anu relevan Kouadio jangji.

Naon REDD +?

REDD + ((Réduksi émisi tina hutan leuweung sareng degradasi leuweung) mangrupikeun mékanisme internasional anu dirarancang dina Konvénsi Frékuénsi Bangsa-Bangsa ngeunaan Perubahan Iklim (UNFCCC) pikeun masihan santunan pikeun pamaréntah, komunitas, usaha atanapi individu di nagara-nagara berkembang pikeun tindakan anu dilakukeun ngurangan émisi tina deforestasi sareng degradasi leuweung sahandapeun garis dasarna. Tujuanana nyaéta pikeun ngahasilkeun épékasi parobahan iklim ku cara ngaleupaskeun émisi gas rumah kaca (GHG) ngalangkungan manajemén leuweung. REDD + ngadukung nyiptakeun nilai kauangan karbon anu disimpen di leuweung ku nyayogikeun insentip pikeun nagara-nagara berkembang pikeun émisi tina darat leuweung sareng investasi ranté nilai karbon.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.agenceecofin.com/investissements-publics/1608-68424-changement-climatique-vers-un-forum-annuel-pour-encourager-les-investissements-climatiques-en-afrique