Karangan: "Hiji kampung dina jaman kolonial", neuleum dina kahirupan sapopoé Perancis Algeria - JeuneAfrique.com

Colette Zytnicki naliti sareng gelas anu ageung di Draria, di pinggiran Algiers, antara 1830 sareng 1962. Panitia sajarah seuri dina jalma biasa dina sistem anu dikuatkeun ku Perancis.

Naon kahirupan sapertos dinten nalika penjajahan Perancis di Algeria? Hiji kampung dina jaman kolonial, Colette Zytnicki, sejarawan, masihan ideu tina conto Draria, antara 1830 sareng 1962. Kulawarga padumuk sareng jalma anu teras disebut pribumi dituturkeun dina kabiasaan na. Naha désa ieu, ayeuna kota rata-rata di pinggiran Algiers?

"Tilu alesan mendorong kuring milih Draria salaku lapangan diajar," saur Profesor Emeritus tina Toulouse-Jean-Jaurès University. Di sisi anu sanés, kuring badé nyarios perkawis kolonialisasi "biasa", tina kahirupan sapopoé, sanés ngiringan, ngaminimalkeunana, tapi sabalikna pikeun ngarti kana kahirupan sapopoéna rézim luar biasa ieu kolonisasi. Ayeuna, ka Draria, sakumaha kuring terang, teu aya kajadian anu luar biasa anu kajantenan, teu aya anu nangtung dina kaayaan kaayaan kolonial biasa, pikeun nyarioskeun Georges Balandier.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique