Kumaha acupuncture ngabantosan ngaleungitkeun nyeri gabungan?

Naha anjeun terang kumaha acupuncture ngabantuan nulungan nyeri gabungan? Akupungtur mangrupikeun landasan ubar tradisional tradisional. Hal ieu parantos dilaksanakeun salila rébuan taun pikeun nyalurkeun seueur nyeri sareng patologi.

Sanaos urang teu malire mékanisme anu tanggung jawab tina tindakan terapi ieu cabang pangobatan. akupungtur ogé diprakték di Jawa Barat. Pasien anu ngagunakeun éta pikeun ningkatkeun kualitas kahirupan aranjeunna seueur.

Naon acupuncture dumasar kana?

Mékanisme tindakan akupungtur pasti teu dipikanyaho. Nanging, sababaraha studi nunjukkeun parobahan fisiologis anu lumangsung saatos perlakuan anu dilaksanakeun dina kerangka terapi ieu, khususna dina kasus nyeri artikular.

Akupungtur dumasar kana sakumpulan prosés anu merangsang sababaraha titik anatomis anu ngagunakeun téknik anu béda. Kasebut, anu paling dipikanyaho - sareng salah sahiji anu kauntungan anu ditaliti anu paling hadé - nyaéta Jarum rupa anu diselapkeun kana kulit cara khusus. Ieu dimaksudkeun pikeun nulungan nyeri tina kasakit anu tangtu.

Ogé baca: Pedah 5 tina akupungtur anu anjeun bakal hoyong terang

nyeri gabungan

Langkung ti 70% wanoja langkung ageung taun 35 kakurangan tina nyeri sendi numutkeun hiji kajian ku International Yayasan Osteoarthritis (OAFI). Karusuhan jinis ieu mangaruhan sistem musculoskeletal. Éta ogé nyerang mendi, jawab mobilitas tulang dengkul, ankles, bujur atanapi pigeulang. Nalika nyeri gabungan pisan sengit, hese ngalakukeun kagiatan salaku dasar sapertos leumpang atanapi calik dina korsi.

Kasakit sendi salaku sensasi nyeureud sareng kaku. Ieu watesan gerakan sendi sabab radang anu ngahasilkeun di daérah anu kapangaruhan. Watesan ieu ngaganggu sacara signifikan sareng kualitas kahirupan ku ngajantenkeun kagiatan sapopoé sareng tugasna hésé.

Sababaraha gejala nyeri gabungan nyaéta:

  • Peradangan, panas sareng redness tina gabungan
  • Nyeri, bintik purplish
  • Nyeri dada, sesah napas
  • Nyeri beuteung
  • Demam, késang atanapi ngadat

Ningali: Kumaha pikeun nyegah késang kaleuleuwihan?

Osteoarthritis nyaéta salah sahiji jinis nyeri utama anu nyababkeun cacad. Éta ngeunaan penderita degeneratif dimana tulang rawan mudun saeutik-saeutik. séwang-séwang diingkeun. Tulang ngagem kusabab gesekan. Ieu nyababkeun nyeri parah sareng kaku dina gabungan.

Éféktivitas akupungtur pikeun ngaleungitkeun nyeri gabungan

Titik akupungtur dina leungeun pikeun ngaleungitkeun nyeri gabungan

Umur, kaleuwihan beurat sareng pusaka genetik mangrupikeun faktor anu aya kana osteoarthritis. Ngarobih gaya hirup kadang-kadang tiasa ngabantuan ningkatkeun gejala. Tapi, sababaraha studi parantos nunjukkeun efektifitas akupungtur salaku terapi alternatif na pengobatan osteoarthritis.

Pamariksaan sistematis anu dikumpulkeun dina Dataran Kaséhatan Cochrane nunjukkeun yén akupungtur tiasa rada ngirangan nyeri sareng ningkatkeun fungsionalitas fisik dina pasien osteoarthritis.

Pasén dibagi jadi grup 2. Hiji grup nampi parawatan akupungtur sareng grup kadua ngan saukur dititénan (tanpa perlakuan). Saatos minggu 8 sareng 26, pasien anu ngalaman perlakuan akupungtur dilaporkeun nyeri nyeri sareng ningkat fungsi fisik ngabandingkeun sareng grup anu teu dirawat.

Nyeri gabungan ti panggunaan narkoba

Nyeri gabungan ogé muncul salaku efek samping ka pangobatan. éta sambetan aromatase digunakeun pikeun pengobatan pasien kanker payudara atanapi dina kasus awéwé ménopausal anu résiko ageung ngembangkeunana. Perawatan ieu tiasa nyababkeun nyeri gabungan dugi ka sababaraha pasién dugi ka ngantunkeunana.

Panaliti anyar ku jaringan risét onkologis SWOG (Gugus Kulon Oncolongy), nunjukkeun yén akupunktur sacara signifikan ngirangan nyeri gabungan di perawatan kalayan sambetan aromatase di awéwé postmenopausal dina tahap awal kanker payudara.

Pasien 226 anu milu dina pangajaran dibagi kana kelompok 3:

  • Perawatan akupungtur
  • Simulacra tina pengobatan akupungtur
  • Tanpa perlakuan

Saatos minggu 12, pasien anu nampi pangobatan akupungtur ngalaporkeun relief nyeri. Éta ogé lumangsung sababaraha bulan. Ieu nunjukkeun kamajuan dibandingkeun alternatif pikeun ubar opiate jeung efek samping pakait sareng eta.

kacindekan

Nganggap hasil ieu, kami nyimpulkeun yén akupungtur henteu henteu ngan ukur dianggo pikeun ngaleungitkeun nyeri gabungan. Nanging, langkung seueur panilitian diperyogikeun pikeun milari mékanisme tindakan na. Prakték ieu ogé ngagaduhan kauntungan dina pengobatan kasakit fibromyalgia atanapi neurodegenerative sapertos Parkinson.

Ieu sababna sababaraha ahli kaséhatan nyebatkeun kamungkinan nawiskeun akupungtur pasienna salaku terapi pelengkap pikeun pangobatan atanapi bahkan kanggo kéngingkeun reimbursement ku kaamanan sosial.

pos teh Kumaha acupuncture ngabantosan ngaleungitkeun nyeri gabungan? mucunghul munggaran dina Ningkatkeun kaséhatan anjeun.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://amelioretasante.com/comment-lacupuncture-aide-a-soulager-les-douleurs-articulaires/