Tips 6 Pikeun Nalukkeun Tiis Ti Imah Alami - Ngaronjatkeun Kaséhatan anjeun

Dina artikel ieu, kami bagikeun tip tips 6 pikeun ngelehkeun hawa tiris di alam sacara alami. Urang tiasa ngabantosan ngagentos inféksi virus ieu sareng sababaraha tips basajan, pangobatan imah sareng, paling penting, istirahat sareng pamulihan.

Peradangan saluran pernapasan luhur ngabalukarkeun teu ngarareunah sareng teu ngarareunah dina dinten ieu. Tapi, tips ieu bakal nulungan urang ngurangan gejala sareng nyepetkeun prosés penyembuhan.

Tip 6 pikeun ngelehkeun hawa tiis di bumi sacara alami

1. Entong nyandak antibiotik

Mimiti, urang kedah nunjukkeun yén tiris mangrupikeun inféksi virus sareng éta teu aya gunana komo bahkan nyandak antibiotik. Éta dimaksudkeun pikeun pengobatan inféksi baktéri.

Gejala utama tiis radang saluran pernapasan luhur. Ieu tiasa mangaruhan irung, tikoro, trakea, laring, sinus komo dina ceuli na. Kukituna, obat-obatan atanapi pangobatan anu urang pikahoyong bakal masihan fokus kana ngaleungitkeun masalah.

Ogé baca: Tips 5 pikeun sistem imun anu kuat sareng bermaruah

2. Naon ubar anu mujarab?

Sababaraha obat alami anu tiasa ngabantosan urang ngelehkeun héran di bumi. Aya pangan ubar anu dibédakeun ku maranéh antiviral, decongestant atanapi expectorant sipat anu tiasa pisan mangpaat:

  • jahé : ubar expectorant anu ogé nyayogikeun seueur awak pikeun ngabantosan ngaleungitkeun inféksi
  • kadua : bawang bodas atah mangrupikeun ubar anu kuat ngalawan virus
  • Kayu manis Ceylon : rempah ieu expectorant, anti radang sareng antiviral
  • limun : negeskeun kamacetan
  • Cabeut na cabé : sanajan mangrupikeun ubar lada pisan, dina jumlah leutik, nguatkeun sistim imun sareng gelut kamacetan
  • Lebah lebah : melegkeun batuk sareng mempermudah jalan diusir
  • licorice : nya éta kagungan expectorant, antitussive, antiviral sareng emulsifying (perlindungan tina mémbran mukosa)

3. Hydrate

Pikeun ngelehkeun hawa tiris di bumi, penting pikeun tetep séhat caian. Sumawona kieu saran basajan bakal ngabantosan urang ipis mukus sareng ku kituna pikeun ngagentos kamacetan.

Salian cai, urang ogé tiasa nyandak infusions pepelakan ubar anu disebatkeun di luhur. Urang ogé tiasa milih pikeun sup homemade sareng jus sareng sayuran.

4. Jaga jalan-jalan beueus

Tip séjén pikeun ngatasi hawa tiris di bumi nyaéta tetep jalan beueus. Jalan ieu, urang nyegah, antara anu sanés, batuk garing sareng katurunan nyeri.

Salah sahiji cara pikeun ngalakukeun ieu nyaéta nganggo a hawa humidifier hawa. Malah aya anu masihan kamungkinan pikeun nambihan minyak penting, dimana urang tiasa milih essén eucalyptus, lemon, pinus atanapi oregano.

Pilihan sanésna nyaéta pikeun ngambekan hawa kabuka pikeun ngabersihan, ngabersihan sareng ngabasmiana jalan langsung. Hatur nuhun kana uap kayu putih, contona, urang tiasa kéngingkeun lega.

Ogé baca: Aromaterapi, naon éta?

5. Istirahat kanggo éléh colds di bumi

Tiis ogé pertanda awak urang, ku anjeunna naroskeun urang sésana. Tiis tiis tiasa ngaliwat tanpa gravitasi salaku prosés depurative awak, upami anjeun nuturkeun tips ieu.

Upami urang kapaksa neraskeun damel atanapi ngajaga rutin biasa urang, hiji-hijina hal anu bakal dibéré nyaéta ngajantenkeun gejala langkung parah sareng tiris langkung lami. Salaku tambahan urang ngajalankeun résiko tina sangsara komplikasi.

Candak sababaraha dinten pikeun diri. Nyiapkeun infusions herbal, tutup ogé pikeun nyegah parobahan suhu, sareng sesa sakumaha anu diperyogikeun ku awak anjeun. Hindarkeun kaluar ti bumi anjeun atanapi kabiasaan anu beracun.

6. Naha urang kedah konsultasi ka dokter?

Hiji wanoja hamil dina ranjang

Tungtungna, éta penting pikeunindit ka dokter upami:

  • Juru dingin anu janten résiko résiko sapertos barudak, awéwé hamil, manula atanapi urang nalangsara ti panyakit naon waé
  • Urang ngagaduhan teuing masalah engapan
  • Lémus kami nyiduh robah warna sareng henteu kaputihan ogé
  • Urang ngaraos nyeri atanapi teu karueun di ceuli urang
  • Demamna langkung ageung tibatan 39 °éta lumangsung langkung seueur ti dinten 4 atanapi muncul deui ngiles.
  • Upami urang gaduh gejala sanés tibatan karasa tiris atanapi karasaeun teu ngarareunah
  • Batuk henteu ngaleungit sapanjang dinten atanapi kuat teuing

Kalayan tips basajan ieu, urang tiasa ngéléhkeun colds di bumi bari ngamungkinkeun awak urang istirahat. Pangan ubar sareng sababaraha obat anu bakal ngabantosan urang mundur dina suku urang dina sababaraha dinten.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://amelioretasante.com/6-conseils-pour-vaincre-le-rhume-a-la-maison-de-maniere-naturelle/