India: Chidambaram saré dina 'takht' di Tihar saenggeus tungtung hak asuhan IWC | Warta India

NEW DELHI: Mantan Menteri Keuangan sareng Dalaman, P. Chidambaram nyéépkeun opat wengi salajengna di markas IWC mewah di Lodhi Road salami reman pulisi. rada sesah. Panyaturan samentawis ayeuna dikembangkeun di panjara ti Tihar nalika ditahan IWC tina tahanan tinggi tingkat ditungtungan.
Sumber anu disimpen di Penjara Tihar nyarios IANS yén Chidambaram, dina sagala kamungkinan, kedah dikirim ka panjara saatos tahanan pre-trial na.
"Kami henteu paduli dina jaman tahanan tina IWC atanapi ED. Kami ayeuna nyiapkeun anjeunna ditahan, sabab anjeunna kedah dipasang di Tihar, numutkeun yurisdiksi, "saur pejabat senior ti panjara Tihar. , dianggap kompleks jazirah panggedéna di Asia.
Numutkeun sababaraha sumber, Chidambaram, upami henteu dileupaskeun ku jaminan dina sababaraha minggu ka hareup, bakal di incarcerated di Penjara 7 kanggo Pelanggaran Ékonomi.
Kusabab Penjara No. 7 gaduh sababaraha suku anu ketat sareng sababaraha sél anu langkung alit, administrasi tiasa ngaluarkeun tong tong pikeun nampung Chidambaram. Salian pelanggaran ékonomi, defendants aub dina kejahatan ngalawan awéwé, kalebet kasus-kasus serangan seksual, ogé diayakeun di Penjara No. 7.
Numutkeun manual panjara, tahanan bobo di lantai, tapi para sepuh teras mikaresep "takht kai" tanpa kasur. Numutkeun sumber, saatos ujian médis, Chidambaram, yuswa 73, bakal diulem bobo.
Anjeunna kedah tuang tuangeun anu disiapkeun di panjara. Kadaharan (dahar beurang sareng tuangeun) kalebet mangkuk dal, salah sahiji sayuran sareng 4 ka 5 chapattis.
Dina acara éta Chidambaram, anu ngagaduhan rasa pikeun masakan India kidul, henteu tuang tuangeun anu disiapkeun di panjara, anjeunna ngagaduhan hak pikeun mesen jajan ti kantin panjara. Panjara na tiasa nawiskeun fasilitas tambahan upami terdakwa nampi perintah pengadilan.
Anggota kulawarga tiasa nyayogikeun pakean kanggo anu diuji.
Dina acara éta laporan intelijen nunjukkeun persépsi ancaman anu kuat pikeun urut menteri interior India anu nyandak sababaraha inisiatif saatos serangan teroris ka Sukabumi dina 26 / 11, Chidambaram tiasa dialihkeun ka penjara no. 1, salaku bagian tina ngalegaan Polisi Khusus Tamil Nadu. periphery luar tina lapisan kaamanan Tihar salami tilu puluhan.
"Pengrajin pangageungna dituduh tina panipuan spéktral ti Delhi NCR sareng spéktrum 2G dipasang di Penjara No. 1. Sahara Agung, Subrato Roy sareng tilas panitia panitia Sukan Komanwel (2010), ogé dipasang di panjara anu sami, "saur saurang sumber.
Penjara No. 1 ngagaduhan dapur ekslusif dihubungkeun sareng kamar sareng kamar mandi dina gaya Kulon. Ngeunaan tuangeun, aya saurang pejabat anu nyarios: "Bébas na jajan sami sareng anu disayogikeun di sésa-sésa penjara Tihar."
Sateuacan Kemis, Chidambaram disimpen di handapeun jagaan IWC dugi ka Agustus 26 ku pangadilan khusus. Hakim ogé nyatakeun yén pikeun ngajaga hak Chidambaram salaku wargi, awak panyidik ​​bakal mastikeun yén martabat pribadi na henteu dilanggar.
Pangadilan ngamungkinkeun kulawarga Chidamabaram nepungan anjeunna salami periode tahanan pulisi satengah jam sadinten. Anjeunna ogé naroskeun yén pamariksaan médis dilakukeun unggal 48 jam.
Di markas CBI, anu anjeunna parantos kabeneran janten Menteri Dalam Negeri dina waktos éta, Chidambaram ditahan dina kamar suite. Suite, dilengkepan AC, geysers, kulkas, ranjang dobel sareng televisi, dirancang pikeun nampung pejabat wisata senior sareng senior.
Numutkeun sababaraha sumber, Christian Michel, dituduhkeun perantara dina perjanjian sareng AgustaWestland sareng asistén kontroversial Moin Qureshi, pangékspor daging, Satish Babu Sana, ogé dilaporkeun yén disimpen di tempat ditahan ku IWC.
Pikeun anu sanésna, penjahat anu langkung keras, kantor IWC diblokir.
Tilas Menteri Serikat aya dina segel tina peranna dina konspirasi pikeun investasi hilir ku INX Media (P) Ltd. dina M / s INX News (P) Ltd. tanpa persetujuan FIPB. Ieu ogé dituduhkeun yén putrana Karti Chidambaram disangka ngalaksanakeun pangaruh ka hiji pejabat FIPB di Kementrian Keuangan pikeun nyegah tindakan duka ngalawan grup INX.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India