DRC: Pariksa ulasan dina Saptu ieu 24 Agustus - Afrika

- Rapat di antara Tshisekedi sareng Sylvestre Ilunga sareng perdebatan ngeunaan atikan primér gratis mangrupikeun topik anu ngaluarkeun warta media online anu disémbarkeun isuk-isuk ieu di Kinshasa.

CAS-INFO.CA anu muka bal ngumumkeun pertemuan antara Felix Tshisekedi sareng Sylvestre Ilunga, sareng gelar: «Ilunga Ilunkamba tungtungna bakal ditampi dinten Saptu ieu ku Tshisekedi, ngumumkeun kapersidenan». Saatos sababaraha spekulasi, nyerat situs ieu, "présidén réngsé komunikasi. Diumumkeun saprak Kemis, tungtungna dinten Saptu ieu yén Sylvestre Ilunga Ilunkamba bakal pendak sareng Felix Tshisekedi. Sacara resmina, éta bakal dilakukeun pikeun ngarobih ahir, numutkeun tweet tina juru bicara Kepala Bumi.

7SUR7.CD anu ngumumkeun warta anu sami, ngémutan yén "sémah anu luar biasa parantos atos ngadamel Majelis Nasional pikeun pamariksaan program sareng investasi pamaréntah Ilunga Ilunkamba. "

Badan Warta Umum (ACP) ngawartosan yén "Présidén Républik nawiskeun kendaraan komersil ka gubernur propinsi". Présidén Républik, Felix Tshisekedi, ngabéréskeun Jumaah, ngalangkungan pimpinan karyawan Vital Kamerhe, kendaraan komersial 26, nyerat ACP. Dibagi ogé ku ACTUALITE.CD anu nambihan yén kapersidenan Républik, anu ngitung kendaraan ieu salaku bagian tina program darurat Felix Tshisekedi, ngumumkeun pas seratanana, sok ka gubernur, gear sareng input tatanén.

Salaku tambahan, POLITICO.CD, anu museurkeun pendidikan primér gratis, naroskeun pertanyaan: "Atikan primér gratis di DRC: mitos atanapi kanyataan? ".

Média ieu nyarios yén dina wawancara eksklusif anu dipasihkeun ka Politico.cd, Emery Okundji, Menteri Interim EPSP dikonfirmasi sakola primér gratis sareng panyangka sadaya biaya sakola kolot. "Pikeun merealisasikeun efektivitas gratis ieu, méja bulat dibuka Kemis di Kinshasa pikeun nguji sareng ngartikeun tata cara praktis anu bakal ngajantenkeun palaksanaan pendidikan dasar gratis ieu di mimiti taun sakola 2019-2020. . "

Tapi situs inpormasi online ieu menimbulkeun patarosan ngeunaan matérial sareng artos artos anu kedah ngiringan gratis ieu. "Kanggo infrastruktur anu nampi muridna, tokoh resmi ngumumkeun ampir 5000 sakola di sakumna Républik. Anu rada sakedik tapi di dieu ogé, présidén parantos promosi pikeun ngawangun sareng ngarobihkeun caket sakola di 150 dina program 100 dinten na. Samentawis awal taun sakola dijadwalkeun Séptémber 02 sareng sakumna DRC digantung dina janji Kepala Bumi. "

Dido Nsapu


(DNK / Sumuhun)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo